Кои cме ние?
DEVI осигурява на своите клиенти комфортни условия на живота, създавайки висококачествени решения в областта на електрическото отопление, които са с дълъг експлоатационен срок. Ние подкрепяме нашите клиенти, като предлагаме най-добрата гаранция на пазара - DEVIwarranty™ включва не само подмяна на нагревателния кабел или рогозките, но също така и разходите за монтаж и възстановяване на подовата настилка – за срок до 20 години!

75-годишно наследство на DEVI в областта на електрическо отопление
Компанията е основана в гр. Копенхаген, Дания, през 1942 г., и нейното име — DEVI — е съкращение от Dansk El-Varme Industri.

Първоначално DEVI произвеждала нагревателни елементи за промишлени цели. В началото на 60-те години DEVI започва да насочва вниманието си към електрическите нагревателни кабели; най-старите системи с нагревателни кабели са монтирани през този период.

От Копенхаген до Вайле
Както и в много други случаи с датски компании, DEVI решава да премести дейността си от Копенхаген до провинцията през седемдесетте и началото на осемдесетте години. DEVI се установява в град Вейле, където има добра транспортна инфраструктура, включително магистрала и железопътна линия, както и непосредствена близост до международно летище. Но основния фактор за това решение е по-удобен достъп на промишлеността до мотивирана и квалифицирана работна ръка.

Съвременната история на DEVI започва през 1985 година
През шестдесетте и седемдесетте години, промишлените нагревателни елементи са били най-важната продуктова група до този момент; но в началото на осемдесетте години е започнал износ на големи количества нагревателни кабели, първо към Финландия. Първите филиали на компанията в Германия, Швеция и Норвегия са създадени в средата на осемдесетте години, и в този момент се оформя износната дейност. В продължение на деветдесетте години, дейността на компанията в тази посока започва да се ускорява, и във връзка с това са били създадени няколко дъщерни компании, включително и в Източна Европа.

Лидер на Европейския пазар
Още от създаването на компанията в Копенхаген през 1942 г. Темпът на разрастване значително се ускорява. Днес DEVI е водещ бранд в Европа, в областта на електрическо отопление, и тя притежава значителен дял от пазара. Извън Европа DEVI – е между конкурентни компании - представени в Канада, Китай и Южна Африка.

Част от групата на Danfoss
От 1 януари 2003 г., DEVI е част от Danfoss - най-голямата промишлена група в Дания. Danfoss е една от водещите компании в областта на електрическо отопление, охлаждане и климатизация. Danfoss разполага с повече от 24000 служители в 63 завода ситуирани в 19 страни, като също има търговски представителства в повече от 100 страни по целия свят.

Днес производството на DEVI се осъществява в Сен Мало (Франция) и Гроджиск Мазовецки (Полша), което означава, че приблизително 90% от нашите продукти в момента се произвеждат в Европейския съюз. Централния офис на DEVI се намира в гр. Вайле (Дания). В същата сграда се намира и сектора за водно подово отопление на Danfoss и по този начин, те заедно формират най-големия в света център за разработка на подово отопление.
В момента милиарди сгради са оборудвани с електрически системи за отопление DEVI. Нашите вътрешни и външни системи работят в домове, хотели, офиси и промишлени сгради, започвайки от северна Норвегия до Нова Зеландия.