Приложения в селското стопанство

В съвременните условия на селското стопанство ние се грижим за всички животни. Много важно е да осигурим най-оптималните условия за тях.

Прасенцата не трябва да отдават топлината на тялото си в околната среда или в пода, в противен случай това ще забави растежа им. Оптималното решение в конкретния случай– е нагревателните кабели DEVIflex ™, да се монтират в пода на обора или в пода на прасилото, за да се гарантират подходящи условия за растежа, както и получаване на необходимата топлина.

В прасилото е необходимо да се поддържа температурата до 30 С през първите два дни от раждането на прасенцата. След това, температурата трябва да се намалява постепенно до около 18 C през следващите 4 седмици. Тези условия могат да се осъществят лесно, с помощта на електронен Терморегулатор DEVI, управляващ температурата. Обърнете внимание, че с помощта на системи DEVI за електрическо подово отопление Вие ще поддържате необходимата топлина, само на пода и на нивото, където са настанени животните.

В помещенията за отглеждане на пилета също е желателно да монтирате електрически нагревателни кабели. Повишаване на температурата на пода значително ще намали консумацията на енергия, без да е необходимо да отоплявате цялата сграда.

Потвърдено е, че осигуряването на чиста и суха среда за пилетата им влияе положително и намалява рискът да започнат да се кълват помежду си, който е значителен при отглеждане на пилетата в неблагоприятни условия. Електрическото подово отопление означава не само комфортни условия за животните, но и намаляване на разпространението на бактерии и микроби.
Всички тези фактори намаляват риска от заболяване и епидемии. Освен това, бързото изсъхване на животинския тор ще ускори почистването на помещението при подмяна на нови люпила. Системи DEVI могат да намерят приложение приферми за птици, прасета и други селскостопански животни.

Лехи за разсад в парници
За да се ускори процеса на вегетация и разсаждане в парници, почвата може да се подгрява с нагревателни кабели, от началото на пролетта, така че вегетацията да започва по-рано, а реколта да се съхранява по-дълго. Освен това, по този начин да се улеснява отглеждането на растения, които се нуждаят от повече топлина и обикновено растат само в субтропичните/тропичните ширини и се нуждаят от повече топлина, отколкото растения, растящи в по-студените региони.

Нагревателни кабели DEVIflex™ в този случай са идеалният избор за постигане на необходимата температура. Освен това, ако са снабдени с електронни терморегулатори DEVIreg™ и температурни сензори, потреблението на енергия, необходима за постигане на изключителни високи резултати, ще бъде минимално.

Система DEVI за отопляване на лехи за разсад може да бъдат използвани в парници, в бразди на лехите, лехи за разсад, както и в щайги за разсад.