Летища и хеликоптерни площадки

Летища и хеликоптерни площадки

Обикновено оживените летища изискват специфични решения за осигуряване на безопасност и комфорт за пътниците по време на зимния сезон. Те трябва не само да осигурят комфорта за пътуващите по време на дълги пътувания, но преди всичко, трябва да бъдат безопасни за летателните средства, независимо от метеорологичните условия. Пистите никога не трябва да са хлъзгави, и всички означителни линии на пистата трябва да се виждат. Използването на системи DEVI за отопление на външни площи, площадки за паркиране на самолети и писти, ги защитава от лед и сняг и осигурява по-лесно и безопасно изпълнение на ежедневните операции.

Подобна е ситуацията и по отношение на хеликоптерните площадки за спешни случаи върху покриви на болници, които имат специални изисквания за безопасност и медицинско обслужване на пациенти. Тези медицински полети се извършват за спасяването на човешки животи. Затова осигуряването на подходящи условия за кацане на хеликоптерите е от голямо значение. Нагревателни кабели DEVI осигуряват най-добрите условия за кратко и безопасно излитане и кацане, независимо от метеорологичните условия.

Редица международни летища и частни хеликоптерни площадки са снабдени с надеждните системи за отопление DEVI, които гарантират безопасността на полетите и осигуряват възможност за полет по всяко време.