Tko smo

 

DEVI pruža svojim klijentima udobne uvjete života, stvarajući visokokvalitetna rješenja u području električkog grijanja s dugim vijekom trajanja. Mi djelujemo u interesu naših klijenata, nudimo najbolje jamstvo na tržištu - DEVIwarranty ™ uključuje ne samo zamjenu kabela ili mreže, nego i troškove instalacije i podnih materijala - s jamstvom do 20 godina!

75-godišnje nasljeđe DEVI električnog grijanja

Tvrtka je osnovana u gradu Kopenhagenu, Danska, 1942. godine, a njezin naziv - DEVI - je skraćenica od Dansk El-Varme Industri.

U početku tvrtka Devi proizvodila je grijače za industrijske svrhe. U ranim 60-im godinama DEVI je počeo pokazivati ​​interes za električne grijaće kabele, najstariji sustavi s grijaćim kablovima su stvoreni u tom periodu.

Od Kopenhagena do Vejle

Kao što je slučaj s mnogim drugim danskim tvrtkama, tvrtka DEVI odlučila je premjestiti svoje aktivnosti iz Kopenhagena u provinciju tijekom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. Tvrtka DEVI se smjestila u grad Vejle, gdje se nalazi dobra prometna infrastruktura, uključujući autoceste i željeznice, te u blizinu međunarodne zračne luke. No, važan faktor bio je i pristup industrije ka motiviranoj i kvalificiranoj radnoj snazi.

Moderna tvrtka DEVI počinje 1985. godine

Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina, industrijski grijači su bila najvažnija skupina proizvoda tog vrijemena; ali u ranim osamdesetim godinama počele se izvoziti velike količine grijaćih kablova, počevši od Finske. Prve podružnice u Njemačkoj, Švedskoj i Norveškoj su osnovane sredinom osamdesetih, i počela  se formirati puna izvozna aktivnost. U tom smjeru tijekom devedesetih godina, poslovanje tvrtke počelo se  ubrzavati te su otvorene brojne podružnice, uključujući i zemlje Istočne Europe.

Lider na europskom tržištu

Od početka osnivanja tvrtke u Kopenhagenu 1942. godine ubrzano se raslo. Danas, DEVI je vodeći brand u Europi u području električnih sustava grijanja i posjeduje značajan udio na tržištu. Izvan Europe DEVI je među ostalima predstavljen u Kanadi, Kini i Južnoj Africi.

Članstvo u grupi Danfoss

Od 1. siječnja 2003. godine, tvrtka DEVI je postala dio Danfoss-a, najveće danske industrijske grupe. Danfoss je jedna od vodećih tvrtki u području grijanja, hlađenja i klimatizacije. Danfoss zapošljava više od 24.000 radnika u 63 tvornica u 19 zemalja i ima prodajne urede u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Danas se DEVI proizvodnja odvija u Saint-Malo (Francuska) i Grodzisk Mazovecki (Poljska), što znači da se trenutno otprilike 90% naših proizvoda proizvodi u Europskoj uniji. Sjedište tvrtke DEVI je u gradu Vejle (Danska). U zgradi u gradu Vejle također se nalazi Danfoss Floor Heating Hydronic, Danfoss centar za vodeno podno grijanje, a oni zajedno čine najveći svjetski centar kompetencija za podno grijanje.

Danas milijarde zgrada opremljena su električnim grijanjem DEVI. Naši unutarnji i vanjski sustavi rade u domovima, hotelima, uredima i industrijskim zgradama, od Sjeverne Norveške do Novog Zelanda.