Industrijski spremnici

Industrijski spremnici 

S obzirom da su velike količine osjetljivih tvari pohranjene u ogromnim spremnicima, vrlo je važno u ovim spremnicima održavati potrebnu temperaturu tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske uvjete. Najfleksibilnije i učinkovitije rješenje za spremnike su električni grijaći kablovi DEVI.

Nudimo sustave za grijanje kako bi se osigurala sigurnost industrijskih postrojenja i sigurnost cjevovoda. Sustavi za zaštitu od smrzavanja mogu se primjenjivati na različitim vrstama cijevi, spremnicima i kontejnerima u poljoprivrednom i industrijskom sektoru, na primjer za plin, naftu ili spremnicima protupožarne vode.

To može biti potrebno za zaštitu cijevi i spremnika od smrzavanja i u slučaju pada temperature ispod određene razine, za slobodan prolaz materijala. Također važno je održavati određenu minimalnu temperaturu u sustavima spremnika da se izbjegnu problemi povezani sa zagušćivanjem viška materijala, koagulacijom ili oštećenjem uslijed smrzavanja u spremniku.

Ako postoji potreba za održavanjem određene temperature potrebno je kompenzirati gubitak topline kroz izolaciju da se izbjegne bilo kakav rizik, uzrokovan niskom temperaturom ili nastajanjem leda, čak i ako je spremnik izoliran.