Korištenje u poljoprivredi

Grijanje životinjskih staja

U modernom stočarstvu nam je stalo do svih životinja. Danas je iznimno važno da im pružimo optimalne uvjete.

Prasad ne smije izgubiti tjelesnu toplinu prema vanjskom okolišu  ili podu, jer nedostatak topline u prasilištu usporava njihov rast. Optimalno rješenje se grijaći kablovi Deviflex ™, ugrađeni ispod podne površine svinjca ili prasilišta za osiguravanje odgovarajućeg procesa rasta i dobivanja potrebne topline.

Tijekom prva dva dana u svinjcima trebamo imati temperaturu do 30˚C. Sljedećih 4 tjedna  temperatura se postepeno snizuje do 18 °C. To se lako može napraviti pomoću elektroničkog termostata DEVI koji kontrolira regulaciju topline. Obratite pažnju da grijaći kablovi DEVI omogućuju zagrijavanje samo odabranih površina, na kojima je grijanje potrebno - na kojima se drže životinje.

Prostore za uzgoj pilića također je poželjno opremiti s električnim podnim grijanjem. Povećana temperature poda bi značajno smanjila potrošnju energije, bez grijanja cijele zgrade.

Potvrđeno je da čistija i suša okolina kod pilića ima povoljan utjecaj na život pilića, smanjuje naviku lupanja jednih u druge što se manifestira pri nepovoljnim uvjetima smještaja pilića. Podno grijanje ne znači samo povoljne mikroklimatske uvjete za životinje, već i sprječavanje širenja bakterija i klica.

Svi ovi čimbenici smanjuju rizik od bolesti i epidemija. Osim toga, brzo isušivanje životinjskog izmeta korisno je zbog lakšeg i bržeg čišćenja kada se mijenja leglo pilića. Sustavi grijanja DEVI mogu se koristiti za prasilišta, peradnjake, odnosno prostore za uzgoj pilića, farmi svinja, kao i mnoge druge vrste staja.

Rasadnik u stakleniku

Kako bi se ubrzao proces vegetacije staklenicima tlo se može grijati od ranog proljeća tako da rast počinje ranije a berba traje duže. Osim toga, to olakšava uzgoj biljaka s visokim potrebama za toplinom, koje obično rastu samo u suptropskim / tropskim područjima i trebaju više topline od onih koje rastu u hladnijim područjima.

Grijaći kabeli DEVIflex ™ u ovom su slučaju idealan izbor za postizanje željene temperature. Štoviše, ako su oni opremljeni s elektroničkim termostatima i osjetnicima DEVIreg ™, potrošnja energije, neophodne za izvanredne rezultate bit će minimalna.

Sustav za grijanje rasadnika može se koristiti u staklenicima, sustavu planiranja cvjetnih leja, rasadnicima, klijalištima.