Sanitarna topla voda

Dostupnost tople vode je standard za višestambene zgrade. Imamo toplu vodu na raspolaganju kad god i gdje god je potrebno i poželjno je da je dostupna odmah. Najnoviji građevinski propisi (ASHRAE 188-2015, IEC 62395-2 i CIBSE TM13) zahtijevaju da sustavi opskrbe toplom vodom osiguravaju ne samo maksimalnu udobnost i učinkovitost nego i mjere za kontrolu ispravnosti vode (na Legionelu). To znači da svaka zgrada s centraliziranim sustavom opskrbe vodom treba biti zaštićena od bakterije Legionele ne samo putem efikasnog filtriranja i dezinfekcije, nego i održavanjem temperature vode u dozvoljenom rasponu, sukladno planom upravljanja rizikom (vezanim za Legionelu).

Sustav električnog grijanja DEVI za opskrbu toplom vodom omogućuje pripremljenu temperaturu vode koje je u dozvoljenom rasponu i pruža odgovarajuću dezinfekciju za suzbijanje patogene bakterije Legionele.

Osim toga, sustavi DEVI za grijanje cjevovoda osiguravaju toplu vodu u svim slavinama i cijevima kada recirkulacijski sustav cjevovoda nije potreban. Oni također smanjuju volumen otpadnih voda, jer odmah imate pristup toploj vodi. Ovo rješenje može se primijeniti za sustave opskrbe toplom vodom za potrebe kućanstva koja se dostavlja iz niskotemperaturnog centraliziranog sustava opskrbe, što se smatra isplativim i energetski učinkovitim načinom za izgradnju vodovodne mreže u urbanim sredinama.

Početna ulaganja u sustav opskrbe toplom vodom bez recirkulacije znači da je potrebno postaviti otprilike 50% manje cijevi, izolacije, ventila i pumpi s obzirom na činjenicu da ne postoji potreba za povratnim cjevovodom i izolacijom. To također znači da ne trebate dodatni prostor za povratni cjevovod, što daje više prostora u servisnim kanalima.

Grijaći kabeli DEVI osiguravaju grijanje samo tamo gdje to je potrebno, prilagođavajući izlaznu snagu temperaturi okoline. Osim toga, manji broj cijevi i spremnika za toplu vodu znači manje gubitke topline u sustavu.