Massive snedynger på taget udfordrer konstruktionens bæreevne, og det kan få katastrofale konsekvenser. Derfor anbefaler DEVI at øge sikkerheden med et intelligent elektrisk varmesystem, som enkelt og effektivt smelter is og sne, og leder det væk gennem tagrender og nedløbsrør.

En sikker dimensionering for tagkonstruktionens bæreevne er naturligvis alfa og omega for bygningsingeniører og –konstruktører, når de projekterer sportshaller, indkøbscentre og andre store bygninger.

Hvis sikkerhed har topprioritet, er elektriske varmekabler et oplagt supplement til den korrekt dimensionerede tagkonstruktion. De forhindrer nemlig, at der overhovedet dannes større samlinger af sne på taget. Varmekablerne sørger helt enkelt for at smelte sneen og lede smeltevandet væk via tagrender og nedløbsrør.

Øget sikkerhed ved renovering
Men også i forbindelse med renoveringsprojekter er DEVI’s varmekabler et sikkert valg. Nye krav til eksisterende bygninger for eksempel i forbindelse med ombygninger og renoveringer betyder ofte skærpede krav til, hvor stor vægt fra snemasser taget skal kunne bære.

For de fleste står valget mellem at styrke selve konstruktionen med forstærkende søjler og bjælker eller at installere et varmesystem, der leder sneen væk. Det sidste er langt det billigste, letteste og hurtigste, eftersom DEVI’s is- og snesmeltningssystem kan installeres direkte oven på det eksisterende tag.

Derudover er det en fordel, at systemet forhindrer fugt i at trænge ind under taget og skade selve konstruktionen.

Mindst muligt energiforbrug
DEVI’s system består af en intelligent termostat, elektriske varmekabler og specialudviklet tilbehør, som gør det let at montere varmekablerne. Uanset om kablerne monteres på selve taget, i tagrender, nedløb eller skotrender.

For ikke at bruge unødig energi styres varmekablerne effektivt af DEVI’s intelligente termostat Devireg 850. Termostaten reagerer lynhurtigt og kobler automatisk is- og snesmeltningssystemet til og fra alt efter den aktuelle temperatur og fugtighed.

Det sikrer, at der kun bruges præcis den mængde energi, der er behov for. Hensynet til tagets sikkerhed behøver dermed ikke at blive bremset af frygten for et astronomisk elforbrug.

Relaterede produkter