Energi Plus Huset

Fremtidens grønne bolig gør solen elektrisk

En totalløsning med elektrisk gulvvarme og solceller udgør i dag et stærkt alternativ til andre miljøvenlige varmekilder.

I årtier har elektricitet været en udskældt varmekilde, og mange forbinder elektrisk opvarmning med forurening og høje energipriser. Men i dag er det blevet en god, sund og miljøvenlig forretning at basere en total varmeløsning på elektricitet. Elektrisk gulvvarme og solceller er en helt ny grøn mulighed for fremtidens husejere. Takket være husenes høje isoleringsgrad og lave energiforbrug producerer huset overskydende el om sommeren, som “sælges tilbage” på elnettet, og om vinteren kan elektriciteten købes tilbage igen til samme pris. Husejeren producerer altså sin egen CO2-neutrale el og opnår samtidig alle tænkelige moderne bekvemmeligheder. Fremtidens bolig bliver bygget i dag og gør solen elektrisk – det er god forretning for alle parter.

Sådan fungerer det

Det er i virkeligheden lige så enkelt, som det er genialt. I stedet for at købe elektricitet fremstillet af kul, producerer husejeren sin egen miljøvenlige og gratis elektricitet. Solcelleanlægget fanger solens  stråler, og herefter omformer solcellerne solenergien til elektricitet. Elektriciteten bruges til opvarmning af huset gennem DEVI elektrisk gulvvarme og til drift af ventilation med varmegenvinding.

I sommerhalvåret producerer Energi+ huset mere el, end det forbruger. Den overskydende el sælges til elselskabet, og om vinteren købes denne tilbage til samme pris. At elmåleren på den måde “løber  baglæns” er kraftigt medvirkende til totalløsningens gode økonomi.

Det bedste fra tre verdener

Solpaneler er energieffektive, langtidsholdbare og diskret integreret i taget. Med en levetid på 30 år er solenergi bogstavelig talt en investering i fremtiden, og som gør systemet til et stærkt alternativ til andre bæredygtige energikilder. Omformerne omdanner solenergien til elektricitet på effektiv og besparende vis.

 • Producerer el til opvarmning i form af elektrisk gulvvarme og til drift af ventilation med varmegenvinding
 • CO2-neutral elektricitet
 • En yderst rentabel energikilde med en levetid på mindst 30 år

DEVI elektrisk gulvvarme giver lynhurtig opvarmning og komplet kontrol. Med en optimal termisk placering i gulvet og en nøjagtig temperaturkontrol via styresystemet DEVIlink får husejeren et fleksibelt og effektivt varmesystem i verdensklasse. DEVIlink giver mulighed for kontrol af gulvvarmen med maks./min. temperatur, som kombineret med rumfølere giver optimal komfort. Og solide energibesparelser er lige ved hånden ved hjælp af individuelt indstillede temperatursænkningsperioder.

 • Let og hurtig installation
 • Kan lægges under alle gulvtyper
 • Markedets hurtigste reaktionstid
 • Intelligent styring med brugervenlig betjening

Danfoss Air ventilation med varmegenvinding er en altafgørende faktor for at opnå et sundt og behageligt indeklima i det moderne hjem. Husenes høje isoleringsgrad gør, at hjemmet skal tilføres ren, frisk luft for at undgå skimmel og mug.Samtidig sikrer systemet, at 90% af varmen genvindes og bliver tilført den friske indblæsningsluft, før det forsvinder ud af huset.

 • Genbruger energien fra udsugningsluften
 • Optimalt indeklima uden at åbne vinduer
 • Perfekt styring og kontrol af luftmængde og fugtighed
 • Sundt for beboere, miljø og økonomi

 

 

 

 

Projektoverblik

NA