Ketä olemme

DEVI tarjoaa korkealaatuisia sähkölämmitysjärjestelmiä, joiden vaikutukset kantavat pitkälle. Palvelemme asiakkaitamme tarjoamalla laadukkaat tuotteet markkinoiden parhaalla takuulla. DEVIwarranty™ kattaa vaihtokaapelin tai  -maton lisäksi myös kohtuulliset asennuksen ja lattiamateriaalien kustannukset – jopa 20 vuoden ajan!

DEVI Electric Heatingin 75 vuotta  

Yritys perustettiin Kööpenhaminassa, Tanskassa, vuonna 1942. Sen nimi, DEVI, on lyhenne sanoista Dansk El-Varme Industri.

DEVI valmisti aluksi lämmityselementtejä teollisuuden tarpeisiin. 1960-luvun alussa DEVIllä kiinnostuttiin sähkölämmityskaapeleista ja vanhimmat lämmityskaapeliasennukset ovatkin siltä ajalta.

Kööpenhaminasta Vejleen

Kuten moni muu tanskalainen yritys, DEVI siirsi toimintansa Kööpenhaminasta maakuntiin 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa. DEVI asettui Vejleen, missä esimerkiksi moottoritie- ja rautatieyhteydet olivat hyvät ja kansainvälinen lentokenttä lähellä. Ennen kaikkea alan käytettävissä oli paljon motivoitunutta ja pätevää työvoimaa.

Nykyaikainen DEVI aloitti vuonna 1985 

Teollisuuden lämmityselementit olivat 1960- ja 1970-luvuilla yhä kaikkein tärkein tuoteryhmä. 1980-luvun alussa kuitenkin aloitettiin lämmityskaapeleiden vienti merkittävässä laajuudessa, aluksi Suomeen. Ensimmäiset tytäryritykset perustettiin 1980-luvun puolivälissä Saksaan, Ruotsiin ja Norjaan, ja vientitoiminta alkoi saada muotonsa. Toiminta vilkastui 1990-luvulla, jolloin perustettiin lukuisia tytäryrityksiä, mm. entisen itäblokin maihin.

Euroopan markkinajohtaja

Toiminta on kiihtynyt sitten yhtiön perustamisen Kööpenhaminassa vuonna 1942. Tänään DEVI on Euroopan johtava sähkölämmitystuotemerkki ja sillä on alalla merkittävä markkinaosuus. Euroopan ulkopuolella DEVIllä on edustus mm. Kanadassa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.              

Osaksi Danfossia

1.1.2003 alkaen DEVI ollut osa Danfossia, Tanskan suurinta teollisuuskonsernia. Danfoss on yksi maailman johtavista lämmitys-, jäähdytys- ja ilmastointialan yrityksistä. Danfossilla on yli 24 000 työntekijää 63 tuotantolaitoksessa ja 19 maassa ja sillä on myyntikonttoreita yli 100 maassa.

Tänä päivänä DEVIn tuotanto tapahtuu Saint Malossa Ranskassa ja Grodzisk Mazowieckissa Puolassa, mikä tarkoittaa, että noin 90 % tuotteistamme valmistetaan Euroopan unionissa. DEVIn pääkonttori sijaitsee Vejlessä Tanskassa. Vejlen tiloissa sijaitsee myös Danfoss Floor Heating Hydronic, Danfossin vesikiertoiseen lattialämmitykseen keskittyvä liiketoiminta-alue, ja yhdessä nämä kaksi muodostavat maailman suurimman lattialämmityksen asiantuntijakeskuksen.

Miljardit rakennukset on nykyään varustettu DEVIn sähkölämmitysjärjestelmillä. Sisä- ja ulkoratkaisumme ovat käytössä aina Pohjois-Norjasta Uuteen-Seelantiin erilaisissa taloissa, hotelleissa, toimistoissa ja teollisuudessa.