Magunkról
Hosszú élettartamú elektromos fűtési megoldásokkal kínálunk komfortos életkörülményeket ügyfeleinknek. Ügyfeleink bizalmát az egyedülálló DEVIwarranty™ garanciával szolgáljuk, amely nem csak a fűtőkábel vagy fűtőszőnyeg cseréjére, hanem a járulékos költségekre is vonatkozik, a garancia időtartama egyes termékek esetében pedig 20 év, ami kiemelkedőnek számít a piacon.

75 éves örökség az elektromos fűtések területén
A céget Koppenhágában, Dániában alapították 1942-ben a DEVI név a "Dansk El-Varme Industri" név rövidítéséből született.

A DEVI kezdetben ipari célokra gyártott fűtőelemeket. A korai 60-as években a DEVI elkezdett figyelmet fordítani az elektromos fűtőkábelekre; a legrégibb fűtőkábel rendszereket ebben az időszakban alkották meg.

Koppenhágától Vejlébe
A hetvenes években és a nyolcvanas évek elején a DEVI - több más dán vállalathoz hasonlóan - úgy döntött, hogy tevékenységét Koppenhágából vidékre helyezi át. A DEVI Vejle városát választotta, ahol rendelkezésre állt a megfelelő közlekedési infrastruktúra, beleértve billundi nemzetközi repülőtér közelségét. Mindenekelőtt azonban a döntés hátterében a motivált és szakképzett munkaerőhöz való hozzáférés is fontos szerepet játszott.

A modern DEVI 1985-ben születik meg
A hatvanas-hetvenes években években az ipari fűtőelemek még mindig fontos szerepet töltöttek be a cég életében, de a nyolcvanas évek elején egyre több fűtőkábelt kezdett exportálni, kezdetben Finnországba. A nyolcvanas évek közepétől sorra alakulnak meg a külföldi leányvállalatok, először Németországban, Svédországban és Norvégiában. A kilencvenes évek elejére az exporttevékenység exponenciálisan növekedett, és további leányvállalatok alakultak, többek között Kelet-Európában is.

Az európai piacvezető
Az 1942-es koppenhágai alapítás óta az események felgyorsultak. Mára a DEVI jelentős piaci részesedéssel bíró, Európa vezető fűtőkábel márkája. Európán kívül, többek között Kanadában, Kínában és Dél-Afrikában is képviselteti magát.

A Danfoss tagja
2003 január 1-jén a DEVI Dánia legnagyobb ipari csoportjának a Danfoss-nak a részévé vált. A Danfoss a világ egyik vezető vállalata a fűtés, hűtés és légkondicionálás területén. A Danfoss-nak több mint 24.000 alkalmazottja van, 63 gyárral rendelkezik 19 országban, és több mint 100 országban rendelkezik kereskedelmi kirendeltséggel.

Ma a DEVI termelésének nagy része a franciaországi Saint Malo-ban és a lengyelországi Grodzisk Mazowiecki-ben zajlik, ami azt is jelenti, hogy a termékek kb. 90%-a az EU-ban készül. A DEVI központja továbbra is Dániában, Vejlében található, együtt a Danfoss vizes padlófűtés részlegével. A két egység közösen alkotja világ legnagyobb kompetenciájával bíró padlófűtési tudásbázist.

Mára több millió épület rendelkezik DEVI elektromos fűtési megoldással. A kültéri és beltéri rendszereink megtalálhatók magánházakban, szállodákban, irodaházakban és ipari létesítményekben Norvégia északi csücskétől Új-Zélandig.