Hűtőházak

Hűtőházak védelme a DEVI-vel

A hűtőházak és jégpályák átlaghőmérséklete –20 és –30 °C között ingadozik. Az altalaj fagyásveszélye azonban jó minőségű szigetelés mellett is magas. A tartós hidegben a talajjal közvetlen kapcsolatban álló alapzat és padlózat magába szívhatja a hideget, mely az altalaj fagyását okozhatja. Ennek következtében a talajban található víz megfagy, súlyosabb lesz és a fagyerózió következtében a talajban súlyos károk keletkezhetnek.

Mindazonáltal, azon helyeken, ahol a száraz, hideg levegő vegyül párás levegővel, nagy a kockázata annak, hogy a nedves levegő páratartalma lecsapódik a hideg talajon, majd megfagy. Ez a nyílászárók nem kívánt eljegesedését okozhatja: ennek következménye az ajtószerkezetek és a tömítőlemezek károsodása. Ezzel együtt a nyílászárók nem záródnak rendesen, mely magasabb energiafogyasztáshoz vezethet.

A hűtőberendezések vízelvezető rendszereit egyéb veszély is fenyegeti: a cseppfolyós állagú gáz rögtön megfagy, mely a szabad víz áramlását korlátozhatja.

A DEVI fűtőkábeles rendszerei megbízható és energiatakarékos megoldást kínálnak a fagyásveszély csökkentésére a küszöbbe helyezett vízelvezető rendszerekben, illetve a tűzvédelmi csatornákban.

A DEVI Fagyvédelmi rendszerei DEVI fűtőkábelekből, DEVIreg™ termosztátokból és alkalmazási segédeszközökből állnak.

A DEVIreg™ termosztátok szenzoraikkal teszik lehetővé a legjobb eredmények elérését a lehető legkevesebb energia felhasználása mellett.


A DEVI Fagyvédelmi rendszereinek javasolt felhasználásai

Fő célunk, hogy a DEVI fagyvédelmi rendszereivel biztosíthassuk a fagyásveszély csökkentését a küszöbbe helyezett vízelvezető rendszerekben, illetve a tűzvédelmi csatornákban:

Hotelek és kereskedelmi létesítmények
Ipari felhasználás
• Élelmiszer üzletek
• Hűtőházak

A DEVI Fagyvédelmi rendszerei fagyásveszély csökkentésére a küszöbbe helyezett vízelvezető rendszerekben, illetve a tűzvédelmi csatornákban alkalmazandók.


Alkalmazási útmutató: Hűtőházak 
Az alábbi felhasználási segédlet segítséget nyújt a DEVI fagyvédelmi rendszerek alkalmazásához, illetve a fűtőkábelek elhelyezésével és rendszerbeállításokkal kapcsolatban is útmutatást ad.