Használati meleg víz

Használati meleg vizes megoldások

A családi házak és lakások természetes velejárója a meleg víz megléte ott és ahol szükség van rá, lehetőleg minél előbb. A legújabb építési szabályzatok (ASHRAE 188-2015, IEC 62395-2 és CIBSE TM13) megkövetelik, hogy a melegvíz-ellátó rendszer ne csak maximális kényelmet és hatékonyságot biztosítson, hanem védelmet is nyújtson a Legionella baktériumok megtelepedése ellen. Ez azt jelenti, hogy minden egyes épület központi vízellátó rendszerének a hatékony szűrésen és fertőtlenítésen felül a melegvíz-hálózat előírt határértékeken belüli hőmérsékletét is biztosítani kell. 

A DEVI csőkísérő fűtéseivel a melegvíz-vezetékek a kívánt hőmérsékleten tarthatók. 

Mindezen túl a DEVI csőkísérő fűtések biztosítják minden csapon a megfelelő meleg vizet olyan esetben, ahol nincs szükség keringető csőrendszerre, és megszüntethetik a vízpazarlást, hiszen azonnal megfelelő hőmérsékletű meleg víz áll rendelkezésre. A megoldás használható háztartási melegvíz-ellátó rendszerekben, illetve távfűtéses rendszerekben is, ezzel a városi vízellátó rendszerek gazdaságosabban és költséghatékonyabban működhetnek.

A keringtető csőrendszer nélküli melegvíz-ellátó rendszer kezdeti beruházása kisebb, hiszen mintegy 50%-kal kevesebb cső, szigetelés, szelep, szivattyú stb. szükséges annak köszönhetően, hogy a visszatérő csővezetékre nincs szükség. Mindemellett helyet is meg lehet takarítani.

DEVI önszabályozó fűtőkábelek csak ott és csak annyit fűtenek, ahol szükséges. Mivel kevesebb a rendszerben a hőveszteség, kevesebb csővezeték és kisebb kazán is elegendő lehet.

A DEVI használati meleg víz rendszerei DEVI fűtőkábelekből, DEVIreg™ termosztátokból és alkalmazási segédeszközökből állnak.

DEVIreg™ Therm Control DHB 330 segítségével lehetséges a DEVIhotwatt™ önszabályozó fűtőkábelek vezérlése, melyek lehetővé teszik, hogy a csővezetékek belső hőmérséklete egyenletes maradjon. A belső hőmérséklet 35 °C és 70 °C között szabályozható.


Használati meleg víz javasolt felhasználásai

Használati meleg víz rendszereink segítségével biztosított a megfelelő hőmérsékletű vízellátás, illetve megoldást kínálunk a Legionella-mentesítésre is:

Társasházak
Családi házak kültéri szigetelése
Hotelek és kereskedelmi létesítmények

Modelleink segítségével biztosítjuk az állandó melegvíz-ellátást, illetve a víz olyan hőmérsékleten tartását, amelyen lehetetlen, hogy a Legionella baktériumok elszaporodhassanak. A hőforrás hőmérséklete 50-60 °C fokon tartandó (IEC 62395-2:2013). 

 

Alkalmazási útmutató: Használati meleg víz 

Az alábbi felhasználási segédlet segítséget nyújt a Használati meleg víz rendszerek alkalmazásához, illetve a fűtőkábelek elhelyezésével és rendszerbeállításokkal kapcsolatban is útmutatást ad.