Csatornák

Csőfűtési megoldások

Vízvezetékrendszereken történő vízellátás minősége jelentős mértékben az egyes csővezetékek állapotának és hőmérsékletének függvénye; itt specifikus és megbízható megoldások szükségesek. 

Az ivóvíz- és szennyvízvezeték minden épület nélkülözhetetlen része; meghibásodásuk sok problémát okozhat, javításuk pedig magas költségeket eredményezhetnek. A DEVI fűtési megoldásoknak köszönhetően a csővezetékekben a téli fagyok által okozott, hirtelen bekövetkező károk könnyen elkerülhetők.

Fagyvédelmi rendszerek telepítése szükségesé válhat ott, ahol a vízvezetékeket és csatornarendszereket meg kell védeni az elfagyástól és a jég által okozott károktól. A szabályozó rendszer biztosítja a kívánt hőmérséklet fenntartását a vízvezetékekben. 

A fő rendeltetésen kívül, a csővezetékek fűtésének használata számos más előnyöket nyújt, többek között: 
• Fagymentes csövek
• Folyamatos vízellátás 
• A földbe fektetendő csöveket nem szükséges mélyre beásni 
• A kemény tél után nincsenek a javítással kapcsolatos költségek 
• A csővezetékekben nem képződnek zsíros lerakódások 
• Hatékony melegvíz-ellátás

A DEVI csőfűtési rendszer DEVI fűtőkábelekből, DEVIreg™ termosztátokból és szerelési segédanyagokból áll. 

A DEVIreg™ termosztátok csővezetékre helyezhető érzékelői biztosítják az optimális eredmény elérését a lehető legkisebb energiafogyasztás mellett.

 

A DEVI csőfűtési rendszerek javasolt felhasználásai

A folyadék kívánt hőmérsékletének fenntartásához a csővezetékek fűtése a következő helyeken ajánlott: 

A DEVI csőfűtési rendszerek a csővezetékek belsején vagy külsején, beltérben vagy kültérben, valamint a föld alatti vagy föld feletti csővezetékekhez is használhatók.

A csőfűtési rendszereket az építés korai fázisában kell beépíteni. A rendszer növeli a biztonságot és segítségével megelőzhetők a fagy által okozott károk.

 

 

Alkalmazási útmutató: Csőfűtési megoldások
Az alábbi útmutatóban megtalálható a DEVI javaslata a csőfűtési megoldások tervezésére és alkalmazására, illetve segítséget nyújt a fűtőkábelek szerelésével és a rendszerbeállításokkal kapcsolatban is.

 

 

 Kapcsolódó videók

Pipe frost protection