Sportpályák

Miért van szükség a stadionok elektromos fűtésére?

A legtöbb modern stadion egy multifunkcionális épület különböző rendezvényekhez és sporteseményekhez, az időjárási körülményektől és a látogatók számától függetlenül. Az események lebonyolításához való ideális körülmények fenntartása a zord időjárási körülmények között az egyik legnehezebb feladat. 

A pálya felszínére lerakott, vagy a földbe süllyesztett és villamos hálózatra csatlakozott DEVI elektromos fűtőrendszerek akkor használhatók, amikor a pályán nincsenek játékosok. Ezek a rendszerek a lefagyás elleni védelmen kívül mást is nyújtanak.

A játéktér elektromos fűtése sok esetben több problémára kínál megoldást. Télen egy ilyen energia-hatékony megoldás megvédi a sportpályát a káros fagyoktól és a hótól. Stadionok fűtése serkenti a természetes gyep növekedését és regenerálását, ami jobb állapotú pázsitot eredményez, és meghosszabbítja a játékszezont az évszaktól és a földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. 
Az elektromos fűtés használata mellett az egyszerűsége és problémamentes kialakítása szól. Más rendszerekkel ellentétben nincs szükség egyéb kiegészítő berendezésekre, amelyek ráadásul a mostoha időjárási körülmények következtében akár könnyebben meg is hibásodhatnak.

Az elektromos fűtési megoldások vezető gyártójaként a DEVI már bizonyította szakértelmét sportpályákra, futballpályákra, vagy golfpályákra használható megoldásaival.

A DEVI elektromos fűtőrendszerei DEVI főtőkábelekből, DEVIreg™ termosztátokból és az alkalmazást segítő kiegészítőkből állnak.

A DEVIreg™ termosztátok szenzoraikkal teszik lehetővé a legjobb eredmények elérését a lehető legkevesebb energia felhasználásával.

 

A DEVI elektromos fűtőrendszerek javasolt felhasználásai sportpályákon

Az elektromos fűtőrendszerek alkalmazásának legfőbb célja a sportpályák jégmentesítése, a pályák felületének minimum +1 °C-on tartása, csupán akár egy meccs erejéig is:

 Sportpályák

A DEVI elektromos fűtőrendszerei természetes fűvel és műfűvel borított pályákon is használhatók.

 

Alkalmazási útmutató: Természetes fűvel és műfűvel borított pályák

Az alábbi útmutató segítséget nyújt a jég-és hómentesítő fűtőrendszerek sportpályákon való alkalmazásához, illetve a fűtőkábelek elhelyezésével és rendszerbeállításokkal kapcsolatban is.

 

 

 

 

 Videó

Electrical field heating for Silkeborg Stadium