GYAKORI KÉRDÉSEK

Fűtőkábelek

Milyen padlóburkolat használható a Devimat™ rendszerrel?

A legtöbb padlóburkolat használható elektromos padlófűtéssel, amennyiben a padló helyesen lett előkészítve és a padló gyártójának maximális hőmérsékletre vonatkozó előírásait betartják. Laminált padló és padlószőnyeg esetén fontos, hogy a fűtőszőnyeg teljesen be legyen borítva a megfelelő kötőanyaggal (pl. flexibilis csemperagasztó), mielőtt rákerülne a burkolat.

Mindezek mellett laminált padló, parketta vagy padlószőnyeg alá a száraz-technológiás DEVIdry™ megoldást ajánljuk. Minden esetben padlóérzékelős termosztátot/vezérlőt javasolunk ilyen fűtésekhez beépíteni.

Szükséges hőszigetelést használni a DEVImat fűtőszőnyeghez?

A DEVImat fűtőszőnyeget úgy tervezték, hogy akár meglévő (régi) padlóra is lefektethető legyen, ilyenkor nem szükséges a hőszigetelés. Mindazonáltal, ha van a padlóban elegendő hely, akkor mindenképpen javasolt hőszigetelést vagy pl. gipszkarton-lapot alkalmazni, mert ez megnöveli a hőleadást és csökkenti a működési költségeket. További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ön DEVI forgalmazójával.

A fűtőszőnyeg használatakor lekapcsol a biztosíték. Mit kell tennem?

HÍVJON VILLANYSZERELŐT. Olvadóbiztosíték kiégését és a kapcsolóautomata kioldását rövidzárlat vagy túlterhelés válthatja ki; rövidzárlat a leggyakoribb ok.

Devimat™ túl nagy lett a szobához. Rövidíthetem??

Nem, az elektromos fűtőszőnyeg nem rövidíthető, mert az elem ellenállása megváltozna, ami túlfűtéshez és a szőnyeg meghibásodásához vezetne. Ezért nagyon fontos, hogy mindig csak a szabad területet kell figyelembe venni a számításkor, és a szabad terület méretéhez legközelebbi, kisebb méretű fűtőszőnyeget kell kiválasztani. Amennyiben kétségei lennének a méretezéssel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ön DEVI forgalmazójával. A fektetéskor a hordozóháló vágható, de arra ügyelni kell, hogy a vezetőszál ne sérüljön meg, illetve ne vágják meg.

A DEVImat fűtőszőnyeg lefektetése előtt szükséges a padlót lealapozni?

A fűtőszőnyeg alja öntapadó; ha a padló poros vagy zsíros, akkor nem lesz megfelelő a tapadás. Ilyen esetben az alapozás jelentősen megkönnyíti a fűtőszőnyeg megfelelő rögzítését.

A szobám területe két fűtőszőnyeget igényel. Hogyan történik az összecsatlakoztatásuk?

A kábel hidegvégéit (vezetékeket) a padlóból ki kell vezetni termosztátba és párhuzamosan kell azokat összekapcsolni, színük szerint (barnát a barnával, kéket a kékkel, stb.).

A DEVImat fűtőszőnyeget laminált padló alatt szeretném használni. Milyen alátétfóliát használjak? 

A laminált parkettákhoz kapható 2-3 mm vastag lépéshang elleni alátétfólia megfelelő. Ha mást szeretne beépíteni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a DEVI szaktanácsadójával.
Laminált padló alá a DEVIdry megoldást javasoljuk, mert az egy száraz-technológiás megoldás, ami alátétfóliaként is funkcionál

Elhelyezhetem-e  DEVImat fűtőszőnyeget pl. kád, zuhanytálca, vagy konyhabútor alatt?

Különböző okok miatt a DEVI nem javasolja a DEVImat telepítését valamilyen berendezés stb. alá. Például, az említett berendezés blokkolhatja a rendszer által termelt hőt, ami meghibásodást okozhat, amit ráadásul csak bonyolult módon lehet megjavítani.

A szoba padlóburkolata az egyik részen parketta, a másik részen járólap. Megoldható a padlófűtés egy fűtőszőnyeggel?

A DEVI erősen javasolja, hogy a különböző burkolatok alá különálló fűtési "körök" kerüljenek, különálló termosztátokkal vezérelve, mivel az egyes padlóburkolatokra vonatkozó maximális padlóhőmérséklet eltérő lehet. Padlóérzékelős termosztát használatát javasoljuk ilyen esetekben.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a DEVI szaktanácsadójával és beszéljék meg az érintett padlóra alkalmazható legjobb megoldást.

Milyen széles a fűtőszőnyeg?

A fűtőszőnyeg tényleges szélessége 480 mm, de úgy kell számolni, hogy egy szőnyeg 500 mm területet fed le (azért, hogy az egymás mellé fektetett szőnyegek esetében biztosítani lehessen a kellő távolságot). 

Mi a különbség az egyeres és a kéteres fűtőszőnyeg között?

A két fűtőszőnyeg között a különbség a hidegkábel (a termosztáthoz csatlakozó vezeték).
Az egyeres fűtőszőnyeg mindkét végén van hidegkábel, ami azt jelenti, hogy a fűtőszőnyeg mindkét végén lévő csatlakozókábelt be kell kötni a termosztátba. A kéteres fűtőszőnyegnek csak az egyik végén van egy kéteres hidegkábel.

Mi az a fekete rész a kéteres fűtőszőnyeg végén?

Ez köti össze a két vezetéket, ez zárja az áramkört. Ezt a fűtőszállal együtt készítik el.

Hogyan kell a DEVI fűtőszőnyeget lefektetni?

A DEVI fűtőszőnyeg lefektetése annyira egyszerű, hogy akár házilag is kivitelezhető (fontos azonban megjegyezni, hogy az elektromos bekötést csak szakképzett villanyszerelő végezheti el).

Első lépés
Mérje meg azt a felületet, ahová elektromos padlófűtést szeretne (csak a "tiszta", beépíthető felületet számolja, pl. kád, beépített bútorok stb. nélkül). Válassza ki a kapott mérethez legközelebbi, kisebb méretű DEVI fűtőszőnyeget.

Második lépés
Jelölje be az esetlegesen eltávolításra kerülő berendezések helyét (pl. WC-csésze), annak érdekében, hogy alá ne kerülhessen fűtőszál, mert a visszaszereléskor a fűtőszőnyeg megsérülhet.

Harmadik lépés
Véssen egy kb. 10 mm-es hornyot a termosztát szerelvénydobozától a padlóig, úgy hogy a horony benyúljon a fűtött felületbe. Tegye a termosztát padlóérzékelőjét egy flexibilis védőcsőbe, rögzítse a védőcsövet a horonyba és zárja le a padló felőli végét szigetelő szalaggal.

Negyedik lépés
Az öntapadó fűtőszőnyeg lefektetése előtt a felületnek tisztának és száraznak kell lenni, szükség esetén le kell azt alapozni. Miután a fűtőszőnyeg ellenőrzése megtörtént (ellenállás és szakadás vizsgálat), megkezdődhet a fűtőszőnyeg kiterítése.

Ötödik lépés
Görgesse ki a fűtőszőnyeget. Ha falhoz, vagy a fektetési terület végéhez érkezik, egyszerűen vágja el a hálót, fordítsa meg a fektetési irányt, és helyezze le a szőnyeget a már lefektetett szőnyeg mellé. Arra nagyon kell ügyelni, hogy a piros fűtőszálat NEM SZABAD elvégni, vagy megsérteni. Amíg nem nyomja le teljesen a szőnyeget, akár 3-5 kiigazítást is tud végezni a fektetés során.

Hatodik lépés
Ha megfelelően sikerült lefektetni a fűtőszőnyeget, akkor nyomkodja le mindenhol, hogy a DEVImat™ teljesen a padlóhoz ragadjon. (Az elektromos vezetékeket ebben a fázisban kell a kötődobozhoz/szerelvénydobozhoz kivezetni.)

Hetedik lépés
Fedje be teljesen a fűtőszőnyeget egy réteg csemperagasztóval/aljzatkiegyenlítővel, és hagyja kiszáradni mielőtt leragasztaná a járólapot. A járólap lerakásához flexibilis csemperagasztót és flexibilis fugát kell alkalmazni.

Nyolcadik lépés
Ragassza le a járólapokat, fugázza ki a közöket, és hagyja kiszáradni a padlót legalább 2 hétig. A Teljes kiszáradást követően be lehet kapcsolni a padlófűtést.

Fűtőkábelek és szőnyeg

A fűtőkábel vagy fűtőszőnyeg megsérült/elszakadt. Meg lehet javítani? 

Igen, a fűtőkábelek és fűtőszőnyegek az esetek nagy részében javíthatók. A DEVI rendelkezik megbízott hibakereső és javító szolgálattal. További információkért vegye fel a kapcsolatot az Ön DEVI forgalmazójával.

Meghosszabbítható a hidegkábel (csatlakozóvezeték), illetve az érzékelő vezetéke?

A csatlakozókábel és az érzékelő kábele egyaránt meghosszabbítható 50 m-ig.

Mi a padlóburkolat maximális vastagsága a DEVImat fűtőszőnyegek/DEVIflex fűtőkábelek esetében?

Ez nagyban függ a padlóburkolat anyagától. Faburkolatoknál lágy burkolat esetében 20 mm, keményfa burkolatoknál pedig 30 mm a maximális vastagság. A legtöbb laminált padló megfelelő, de érdemes próbát tenni. Kérjük, konzultáljon a burkolat gyártójával/forgalmazójával. A legtöbb linóleum padló megfelelő, amennyiben a gyártója által maximálisan előírt hőmérsékletet nem éri a rendszer, illetve a fűtőelem megfelelően be van burkolva pl. aljzatkiegyenlítőbe, flexibilis csemperagasztóba stb. A legtöbb padlószőnyeg használható, de itt is érdemes a gyártó véleményét kikérni (főleg vastag, hőszigetelő hatású szőnyegek esetén).

What type of power supply do I need?

Milyen elektromos betáplálásra van szükség?

A fűtőkábelek és fűtőszőnyegek többsége 230V feszültségű normál elektromos hálózaton üzemel. Az áramerősség mértéke (A) függ a beépített területtől és az egy négyzetméterre lefektetett teljesítménytől. Például egy 10 m²-es 150 W/m² teljesítményű fűtőszőnyeg 1500 W teljesítményű, áramfelvétele pedig kb. 6,5 A. További információért forduljon az Ön DEVI szakemberéhez.

A fűtőkábelek és fűtőszőnyegek többsége 230V feszültségű normál elektromos hálózaton üzemel. Az áramerősség mértéke (A) függ a beépített területtől és az egy négyzetméterre lefektetett teljesítménytől. Például egy 10 m²-es 150 W/m² teljesítményű fűtőszőnyeg 1500 W teljesítményű, áramfelvétele pedig kb. 6,5 A. További információért forduljon az Ön DEVI szakemberéhez.

A padlófűtés alkalmas szőnyegek alá?

Igen, feltételezve, hogy a fűtőkábelek/fűtőszőnyegek megfelelően vannak beágyazva az aljzatba és ha a szőnyeg gyártója jóváhagyta annak használatát padlófűtéshez. 

Termosztátok

Mi a padlóérzékelő? 

A padlóban elhelyezett hőmérséklet-érzékelő a termosztáthoz van csatlakoztatva, és lehetővé teszi, hogy a fűtést a padló hőmérséklete alapján lehessen szabályozni. 

Hogyan kell a padlóérzékelőt bekötni?

A padlóérzékelő vezetékét a termosztát "NTC" csatlakozópontjára kell bekötni, a polaritás teljesen mindegy.

A padlóérzékelő mindenképpen szükséges? Nem lett beépítve.

A DEVI mindig javasolja a padlóérzékelő beépítését. A DEVIreg Touch / 550 / 535 / 540 termosztátokon beállítható, hogy mi alapján kapcsolják a fűtést:

• Szobahőmérséklet alapján.
• Padlóhőmérséklet alapján
• Szobahőmérséklet alapján, a padlóhőmérséklet figyelembevételével.

Ha a termosztátot padlóérzékelős vagy padló/levegőérzékelős módban szeretnék használni, akkor be kell építeni a padlóérzékelőt.

Padlóérzékelő nélkül a padló maximális hőmérséklete nem kontrollálható. Fapadlók alá, linóleum burkolat alá és padlószőnyeg alá mindenképpen be kell építeni a padlóérzékelőt.

A DEVIreg Touch távollét módja – mi az időzítés?

A távollét végeztével a fűtés a beállított napon 0 óra 0 perckor indul. Ha a távollét végét az aktuális napra időzíti, akkor a fűtés azonnal elindul.

A DEVIreg Touch készenléti háttérfénye kikapcsolható?

Igen. A főmenüben menjen a Beállítások (Settings)  > Opciók (Options) > Fényerő (Dim level) lehetőséghez, és válassza a ki (OFF) beállítást. Hasonló módon lehetséges a biztonsági zárat, az előrelátó szabályozást, a szellőztetés-érzékelést és a min. padlóhőmérsékletet beállítani.

Mi a DEVIreg Touch PWM ciklusa?

20 perc szobahőmérséklet alapján történő kapcsolás, és 20/40/60 perc padlóhőmérséklet, illetve padló/szobahőmérséklet alapján történő kapcsolás esetén. Az utóbbiaknál az idő a padlóburkolat fajtájától függ.

DEVIreg Touch - hogyan kell a biztonsági zárat kioldani?

Ideiglenes feloldáshoz a termosztát oldalán lévő gomb használható. A biztonsági zár végleges kioldásához menjen a Beállítások (Settings)  > Opciók (Options) > Biztonsági zár (Safety lock) lehetőséghez, és válassza a ki (OFF) beállítást.

DEVIreg Touch - a termosztát első része bármilyen hátsó részhez használható?

Igen. A DEVIreg Touch hátsó egysége csak a relét, a tápellátást és a csatlakozópontokat tartalmazza.

Mi a teendő, ha a DEVIreg Touch kijelzőjén az ‘Unrecoverable Error’ üzenet jelenik meg?

1. Kapcsolja le a termosztát tápellátását, majd kapcsolja vissza.

2. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor valószínűleg a készülék eleje és hátulja nem kapcsolódik megfelelően. Lekapcsolt tápellátás mellett le kell venni a termosztát elejét, és a hátulját megigazítva vissza kell tenni az előlapot. Javasoljuk, hogy ezt a műveletet szakképzett villanyszerelő végezze el. Ha a probléma továbbra is fennáll, kérjük, forduljon DEVI forgalmazójához.

Mi a teendő, ha a DEVIreg Touch kijelzőjén a ‘Floor Sensor Short Circuited’ üzenet jelenik meg?

Azt jelzi, hogy a padlóérzékelő bekötése nem megfelelő, vagy az érzékelő vezetéke zárlatos. Ilyen esetben villanyszerelő szakemberrel át kell nézetni a bekötéseket, illetve meg kell mérni az érzékelő ellenállását mérőműszer segítségével. A DEVI érzékelő ellenállásának jellemzően 10-20 kOhm között kell lenni. Ha a mért érték ennél lényegesen magasabb vagy alacsonyabb, akkor az érzékelőt ki kell cserélni.

Használható a DEVIreg Touch termosztát más gyártó padlóérzékelőjével?

Igen. A DEVIreg Touch készüléken beállítható a használt padlóérzékelő típusa. A gyári mellett többek között használható még Warmup, Aube, OJ, Eberle, Ensto, Fenix, Raychem, Teplolux érzékelő is.

Mit jelent a DEVIreg Touch képernyőjén lévő 3 karika?

Itt kell megérinteni a képernyőt, ha fel szeretné "ébreszteni" a termosztátot.

Mit jelent a DEVIreg Touch képernyőjén lévő kéz szimbólum?

A bal felső sarokban lévő kéz szimbólum azt jelzi, hogy nincs beállítva időprogram, és a termosztát manuális módban üzemel.

Mit jelentenek a hőmérséklet mellett megjelenő felfelé menő nyilak a DEVIreg Touch képernyőjén?

A nyilak azt jelzik, hogy a termosztát bekapcsolta a padlófűtés, és a rendszer éppen fűt.

Hibaelhárítási és támogatási

A rendszer nem melegszik fel. Mit kell tennem?

Ennek számos oka lehet:

• Győződjön meg a termosztát betáplálásáról (feszültség meglétéről).
• Ellenőrizze, hogy a termosztát működik-e.
• Ellenőrizze a termosztát beállításait.
• Ellenőrizze a fűtőszőnyeg folytonosságát és ellenállását.

Ezeket az ellenőrzéseket szakképzett villanyszerelőnek kell elvégezni.

Kérhetjük, hogy a DEVI szakembere átnézze a rendszerünket? 

Igen, a DEVI szakképzett szerelői bázisa segítségére lehet ebben. További információkért vegye fel a kapcsolatot az Ön DEVI forgalmazójával. 

Installáció

Milyen típusú csemperagasztót/kiegyenlítő habarcsot/csempe fugázót tudnak ajánlani?

Flexibilis csemperagaszató, vagy hasonló, flexibilis adalékanyagot tartalmazó anyagot kell használni. Kérjen tanácsot a kőműves mestertől.

Milyen vastagnak kell lenni a csemperagasztó/aljzatkiegyenlítő rétegnek?

A ragasztóréteg vastagsága legyen elegendő ahhoz, hogy a kábeleket betakarja; általában 4-5 mm megfelelő.

A burkolástól számítva mennyi idő után lehet bekapcsolni a fűtést?

A DEVI azt javasolja, hogy az aljzat és burkolat kiszáradása természetes módon és a gyártó/kivitelező előírásai szerint történjen. Ha a fűtést túlságosan hamar kapcsolják be (a padló kiszáradása előtt), akkor a padlószerkezet károsodhat a felgyorsított szárítás miatt.

A betonkeverék kiegyenlítése után a fűtési rendszer mikor kapcsolható be?

Bármilyen burkolóanyagot természetes úton hagyni kell kiszáradni, és csak a teljes kiszáradás után szabad a fűtést bekapcsolni. A száradási idő függ a rétegvastagságtól és a használt burkolóanyagtól.

Szükséges teljesítmény 

A beépítendő teljesítmény széles skálán mozog (jellemzően 40-150 W/m² között). A meghatározásához építész vagy gépész szakember által készített hőveszteség-számítás szükséges. További információkért vegye fel a kapcsolatot az Ön DEVI forgalmazójával.

Következő lépésként a fűthető padlófelület méretét kell meghatározni. Ezt úgy kapjuk meg, hogy a teljes területből levonjuk a beépített bútorok és berendezések (pl. fürdőkád, zuhanykabin, konyhabútor stb.) által elfoglalt helyet. A gyorsan reagáló fűtésrendszer érdekében a számított hőveszteséget kb. 30%-kal meg kell növelni.

A helyiségbe építendő W/m² teljesítmény a következők szerint alakul = helyiség hővesztesége x 1,3 / a fűthető terület mérete.

Peremterületek

A fűtött felület szélénél, pl. nagyobb ablakfelületek előtt, szükséges lehet megnövelt teljesítményű "zónafűtést" alkalmazni. Ennek a résznek a teljesítményigénye akár a duplája is lehet a normál teljesítményigénynek. Ezt úgy lehet elérni, hogy a peremterületeken a kábeleket sűrűbben kell fektetni.

DEVI fűtés általában

Mit jelent a kizárólagos fűtés?

A kizárólagos, vagy elsődleges fűtés azt jelenti, hogy ház/lakás teljes fűtési szükségletét az elektromos padlófűtés látja el. A DEVI elektromos padlófűtés alkalmas arra, hogy egyedüli fűtésként a ház/lakás fűtését hatékonyan ellássa. Ilyen esetben a helyiségek hőveszteség-számításán alapuló teljesítményeket kell beépíteni fűtőkábelekkel.

Normál esetben vastagabb betonrétegbe (maximum 5 cm) fektetett DEVIflex™ fűtőkábeleket javasoljuk kizárólagos fűtésre.

Vannak a fűtött padlóra helyezhető bútorok tekintetében korlátozások?

A padlófűtés akkor működik megfelelően, ha a termelt hő el tud távozni. A lefedett területeken hőgócok alakulhatnak ki, ami a padló elszíneződését okozhatja, szélsőséges esetben a fűtőelem túlmelegedhet és tönkremehet. Az olyan szigetelő bútorok, mint pl. babzsák-fotel vagy matrac megakadályozzák a hő egyenletes leadását. Azon bútorok, amelyek alatt biztosított a légmozgás, minden további nélkül használhatók.

Mennyi időre van szükség a fűtési rendszer felmelegedéséhez?

Ez számos tényezőtől függ, például:

• Milyen rendszer került beépítésre és hová (pl. járólap alá, vagy vastagabb betonrétegbe)?
• Milyen a rétegrend kialakítása?
• Milyen a rétegrend vastagsága?

A felfűtési idő járólap alá helyezett DEVImat fűtőszőnyeg esetében 30 perctől, akár 5-7 (vagy) több óráig tarthat pl. vastag aljzatbetonban elhelyezett fűtés esetén.

Kiadások

Mennyibe kerül az elektromos padlófűtés üzemeltetése?

Ez függ a helyiség méretétől, a padló szerkezetétől és típusától, illetve attól is, hogy kiegészítő vagy kizárólagos fűtésként működik-e az elektromos padlófűtés.

Például egy fürdőszobában elhelyezett 4m²-es 150W/m² teljesítményű fűtőszőnyeg 1 óra (folyamatos üzemelés mellett) 0,6 kWh energiát fogyaszt. Kizárólagos fűtés méretezéséhez, kérjük, forduljon az Ön DEVI forgalmazójához.

Az elektromos padlófűtés beruházási költsége jellemzően alacsonyabb más rendszerek költségénél. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a fűtött terület, annál alacsonyabb az 1 m²-re vetített bekerülési költség.

Biztonság

Mi a helyzet az elektromágneses mezővel?

A DEVI elektromos padlófűtő rendszerei teljesen biztonságosak, házakban, lakásokban, egyéb létesítményekben való alkalmazásra jóváhagyással rendelkeznek.

A biztonságot egyfelől a magas minőségű, megbízható kábelkonstrukció, másfelől az építési szabványoknak megfelelő telepítés szavatolja. A fűtővezetéken egy réteg szigetelést található, ezt körbefogja a földelt árnyékolás, majd az egészre kerül a kábel külső burkolata.

A DEVImat™ fűtőszőnyeg vízálló, a külső burkolat alatt egy biztonsági árnyékolás található, amit a földelésre kell csatlakoztatni. A DEVI padlófűtések elemeit a nemzetközi IEC szabványok szerint gyártják, ami azt jelenti, hogy a végfelhasználót szigorú szabványok védik.

Elektromágneses mező 

Az elmúlt néhány évben különös figyelem fordult az elektromágneses mező, és annak hatásai irányába. Számos kutatást végeztek a témában, de a tanulmányok nagy száma ellenére nincs bizonyíték arra, hogy az egészségkárosító lenne. Következésképpen nem lehetséges egy maximális határt meghúzni, ami felett már ártalmas lehet.

Az elméleti határokhoz képest a napi elektromágneses mező által generált behatás nagyon csekély.

Mért értékek

A következő táblázat mutatja a padlóba beépített elektromos fűtőkábelek és más, gyakran használt elektromos készülék által gerjesztett elektromágneses mező nagyságát.

Berendezés                                           Távolság               Érték                               Távolság            Érték

DEVIflex®DSIG                         6 cm                    16µT                                   100 cm                0.8µT

DEVIflex®DTIP                         6 cm                    0.04µT                               100 cm                0.04µT

DEVIflex®DSVF                        6 cm                    5.5µT                                  100 cm                0.16µT

DEVIflex®DTVF                        6 cm                    0.4µT                                  100 cm                0.2µT

Fénycső, 40 watt         6 cm                    73.2µT                              30 cm                  3.3µT

Transzformátor 12V/25 watt           6 cm                    35.1µT                               30 cm                 0.7µT

PC, a képernyő előtt                   6 cm                    0.9µT                                  30 cm                  0.1µT

Tölthető villanyborotva                 6 cm                    940µT                                30 cm                  44µT

Hűtőszekrény,, 160 watt                   6 cm                    1.1µT                                  30 cm                  0.2µT

Rádiós ébresztőóra                                     6 cm                    11.4µT                               30 cm                  0.6µT

Ahogy a táblázatban látható a fűtőkábelek által gerjesztett mágneses mező hasonló mértékű, vagy alacsonyabb, mint más, gyakran használt elektromos berendezéseken.

Devi fürdőszoba

Fel kell szedni a fürdőszoba régi burkolatát, ha DEVI padlófűtést szeretnék beépíteni? 

Az olyan egyszerű és tiszta megoldással, mint a DEVImat™ fűtőszőnyeg, nem szükséges a régi burkolatot felszedni, és az azzal járó kellemetlenséget elviselni. Sokan azért mondnak le a padlófűtés lábmelengető kényelméről, mert nem szeretnék a régi burkolat felszedésével járó koszt, zajt és felfordulást eltűrni.

Ma már nem kell elviselni a régi padló feltörésével járó költségeket és kényelmetlenségeket, ha valaki padlófűtést szeretne. A DEVImat™ mindössze 2,3-4 mm vastag (típustól függően), ebből következően a régi burkolatra lefektethető akár beton, akár járólap vagy mozaikpadló a meglévő burkolat.

A DEVImat™ fűtőszőnyeget a csemperagasztó rétegben lehet elhelyezni, ami miatt minimális a padlószint-emelkedés. A legtöbb esetben a küszöb magasságát sem kell módosítani, így az ajtó aljából sem szükséges levágni.