Mezőgazdasági felhasználás

Mezőgazdasági felhasználás
A modern mezőgazdaságokban törődnek az állatokkal. Manapság rendkívül fontos, hogy az állatoknak a legoptimálisabb körülményeket biztosítsuk.

A kismalacok növekedéséhez fontos, hogy testük hőjét ne adják át a környezetüknek vagy a padlónak, ennek elkerülésére különböző megoldások léteznek. Optimális megoldás lehet DEVIflex™ fűtőkábel beépítése a fiaztató padlójába a kellemes meleg fenntartására.

A fiaztatókutricákban a fialás utáni első két napon a hőmérsékletet akár 30 °C-on kell tartani, majd a következő 4 héten keresztül kell fokozatosan csökkenteni kb. 18 ˚C-ig. DEVI termosztát használatával ez könnyen megoldható, ráadásul a DEVI fűtőkábelekkel csak a szükséges helyen kell a megfelelő hőmérsékletet biztosítani.

Baromfitelepeken is célszerű DEVI fűtőkábeleket használni: a megnövelt padlóhőmérséklet csökkenti az egész épület energiafogyasztását, mert nem kell az egész épületet felfűteni.
Igazolt, hogy egy tiszta és száraz környezet pozitív hatással van a csirkék állapotára, csökkenti az egymás csipkedésére való hajlamot, ami megfigyelhető a csirkék kedvezőtlen körülmények közötti tartásakor. A padlófűtés nemcsak az állatoknak biztosít meleg körülményeket, de csökkenti a baktériumok terjedését is.

Az összes felsorolt tényezők csökkentik a betegséggel és a járványokkal kapcsolatos kockázatokat. Ezen felül, az állati ürülék gyors száradása egyszerűsíti és felgyorsítja a tisztítást a csirkeállomány váltásakor. DEVI fűtőrendszereket lehet használni fiaztatókutricákban, baromfitelepeken, sertéstelepeken, valamint számos egyéb, az állatok számára létesített létesítményben.

Palántaágyak fűtése
Üvegházi növekedés és reprodukció felgyorsítása érdekében érdemes a talaj fűtését kora tavasszal elkezdeni, így a növényzet fejlődése felgyorsul, és a betakarítás tovább tart. Mindezen túl a talajfűtés megkönnyíti a meleget igénylő szubtrópusi vagy trópusi növények termesztését is.

A megfelelő hőmérséklet eléréséhez a DEVIflex™ fűtőkábelek ideálisak, ha pedig DEVIreg™ termosztáttal szabályozzák a fűtést, akkor az energiafogyasztás is kedvező szinten tartható.
A talajfűtés használható üvegházakban, palántaágyakban, szaporítóasztalokon és szaporítódobozokban.