Hűtőházak védelme

Hűtőházak és jégpályák védelme
Hűtött helyiségek és jégpályák altalajvédelmére azért van szükség, mert az alsó hőszigetelés ellenére a tartós hidegben az altalaj elfagyhat, ami akár az épület szerkezetét is károsíthatja.
A hűtőházakban a hőmérséklet folyamatosan -20 és -30°C között van (vagy még alacsonyabban), a hideg átadódik a környezetnek, és behatolhat a hűtőház alapzatába is, annak ellenére, hogy az jól szigetelt.

A hűtőházak megvédése érdekében a hűtőházak alapozásába, a hőszigetelés alá elektromos fűtőszálakat lehet építeni. Másik megoldás az ajtókeretek és az ajtók körüli alzat páralecsapódás és jégképződés elleni védelme, melyekre a DEVI szintén kínál fűtőkábeleket.

Padló védelme a páralecsapódás ellen
A fűtött helyiség és a hűtőház közötti ajtók és átjárók környékén a meleg és a hideg levegő találkozása következtében a levegőben lévő pára kicsapódhat és a padlóra fagyhat. A padló lefagyása ellen az aljzat fűtése jelenthet megoldást, ráadásul a melegebb részen kisebb lesz a légmozgás. Az ajtókeret fűtésével pedig az ajtó befagyása előzhető meg.

Altalajvédelem
A hűtőházakban a hőmérséklet folyamatosan -20 és -30°C között van (vagy még alacsonyabban), a hideg átadódik a környezetnek, és behatolhat a hűtőház alapzatába is, annak ellenére, hogy az jól szigetelt. Ez azt jelenti, hogy azon részek, amelyek kapcsolatban vannak a talajjal (alapozás) átveszik a hideget és a talajban lévő vizet megfagyasztva a talaj erózióját okozhatják, illetve a mozgás miatt az épület szerkezete megrepedhet. Ugyanez igaz a jégpályákra, jégcsarnokokra. A hőszigetelés alá, a hűtőház/jégpálya alapzatába épített DEVI fűtőkábel erre a problémára is kínál megoldást.