Használati meleg víz

A családi házak és lakások természetes velejárója a meleg víz megléte ott és ahol szükség van rá, lehetőleg minél előbb. A legújabb építési szabályzatok (ASHRAE 188-2015, IEC 62395-2 és CIBSE TM13) megkövetelik, hogy a melegvíz-ellátó rendszer ne csak maximális kényelmet és hatékonyságot biztosítson, hanem védelmet is nyújtson a Legionella baktériumok megtelepedése ellen. Ez azt jelenti, hogy minden egyes épület központi vízellátó rendszerének a hatékony szűrésen és fertőtlenítésen felül a melegvíz-hálózat előírt határértékeken belüli hőmérsékletét is biztosítani kell.

A DEVI csőkísérő fűtéseivel a melegvíz-vezetékek a kívánt hőmérsékleten tarthatók.

Mindezen túl a DEVI csőkísérő fűtések biztosítják minden csapon a megfelelő meleg vizet olyan esetben, ahol nincs szükség keringető csőrendszerre, és megszüntethetik a vízpazarlást, hiszen azonnal megfelelő hőmérsékletű meleg víz áll rendelkezésre. A megoldás használható háztartási melegvíz-ellátó rendszerekben, illetve távfűtéses rendszerekben is, ezzel a városi vízellátó rendszerek gazdaságosabban és költséghatékonyabban működhetnek.

A keringtető csőrendszer nélküli melegvíz-ellátó rendszer kezdeti beruházása kisebb, hiszen mintegy 50%-kal kevesebb cső, szigetelés, szelep, szivattyú stb. szükséges annak köszönhetően, hogy a visszatérő csővezetékre nincs szükség. Mindemellett helyet is meg lehet takarítani.

DEVI önszabályozó fűtőkábelek csak ott és csak annyit fűtenek, ahol szükséges. Mivel kevesebb a rendszerben a hőveszteség, kevesebb csővezeték és kisebb kazán is elegendő lehet.