Innendørs gulvvarmeløsninger

Elektrisk oppvarming er en prosess der elektrisitet omdannes til varme. Det føles nesten magisk! Ved bruk av dette enkle prinsippet stiger varmen fra gulvet og varmer opp hjemmet ditt, samtidig bringer varmen komfort inn i hverdagen din.

Derfor bruker vi elektrisk gulvvarme

Avhengig av bruksområdet brukes en tørr eller en våt installasjonsmetode. En våt metode betyr at det kreves et lag med avrettingsmasse. Med en tør trengs ikke avrettingsmasse.

Hurtigvirkende gulvvarmesystemer er enkle å styre, og gir høy komfort og bekvemmelighet med sin brukervennlige styring.

Elektrisk gulvvarme benyttes enten som komfortoppvarming sammen med andre varmekilder eller som den primære varmekilden.

Det er mange fordeler med DEVI elektrisk gulvvarme, inkludert:

  • Enkel og rask installasjon
  • Hurtigvirkende gulvvarme
  • En usynlig varmekilde
  • Lang levetid og ingen vedlikehold

 

Velg mellom varmekabler og varmematter

Elektriske gulvvarmesystemer består av to hovedkomponenter:

  • Varmeelementet som kan være varmekabler, varmematter, eller leggeplater med varmekabler
  • En termostat med gulvføler og evt. romføler

 

Det er enkelt å finne løsningen som passer hos deg, avhengig av om du vil kutte kostnader eller spare tid:

- varmekabler er mer fleksible / varmematter er enklere å installere

- varmekabler er tykkere / varmematter er lavtbyggende

- varmekabler er rimeligere og krever en lengre installasjonsprosess / varmematter reduserer installasjonstiden (varmematten er selvklebende, når den rulles ut er den klar til å monteres direkte i flislimet)

- varmekabler som er støpt i betong bruker mer tid til å varme opp betonglaget mens varmeeffekten varer lenger. Varmematter kan monteres direkte i flislimet nærmere flisenes overflate.

Derfor skal du bruke en termostat

Som en integrert del av det elektriske gulvvarmesystemet brukes en termostat til å styre gulvvarmen. Med en gulvføler begrenser termostaten gulvtemperaturen, og holder overflaten på et trygt og ønskelig nivå. Vær oppmerksom på at gulvføleren er obligatorisk for å sikre at gulvkonstruksjonen ikke blir overopphetet.

Tips til valg av termostat

Våre mest populære termostater er digitale øko-design termostater med ukeprogrammering tilpasset brukerens behov, slik at man kun varmer opp boligen/rommet når det er nødvendig.

På grunn av kravene til miljøvennlig design vil analoge termostater snart erstattes av smarte digitale termostater som øker gulvvarmens effektivitet.

Velg riktig effekt 

Varmeelementets effekt velges normalt ut fra varmeeffekten som er nødvendig for å kompensere for bygningens og rommets  varmetap.

Vanligvis for tregulv anbefaler vi å bruke 100 W / m2, for betonggulv 150 - 200 W / m2. Det er viktig å sjekke hvilke begrensninger som gulvleverandøren setter før man velger effekt.

Du er alltid velkommen til å kontakte oss for hjelp eller spørsmål på kundeservice.no@danfoss.com

Relaterte produkter