Myter og fakta om elektrisk gulvvarme

 

Kan du forestille deg et liv uten elektrisitet? Nesten alt du bruker i det daglige, fra mobilen, vaskemaskinen til T-banen er avhengig av strøm. Bruk av elektrisitet som strømkilde til oppvarming handler ikke bare om effektivitet, men også om fornybare løsninger som er så miljøvennlige som mulig. Dette gjelder også strøm til DEVIs gulvvarmeløsninger.

Det er mange myter om gulvvarme; Noen av dem handler om daglig bruk. La oss oppklare noen vanlige myter om elektrisk oppvarming.

Myte 1: Elektrisk gulvvarme er dyrt

Vi har ingen innflytelse på strømprisene, men våre varmeløsninger styres av intelligente termostater og styringssystemer, og bruker kun den energien som trengs for å gi den komfort som folk forventer.

Når du sammenligner forskjellige varmesystemer, er det viktig du sammenligner systemenes totalkostnader, og ikke bare prisen for en kWh.

I dette regnestykket må du ta med hele investeringen, dvs. prisen på varmesystemet, installasjonskostnadene, levetiden og garantivilkårene, vedlikeholdskostnadene,
driftskostnadene og avskrivning på investeringen.
Alt dette tatt i betraktning er vi sikre på at du i de allerfleste tilfeller kan konkludere med, at en DEVI varmeløsning er den rimeligste.

Myte 2: Det er farlig med elektrisk gulvvarme i våtrom

DEVIs varmekabler er utstyrt med jordet skjerm. Alle kabler og matter er vanntette og høyspent testet under produksjonen. Som en separat test blir kablene/mattene plassert i en vanntank i flere timer.

For ekstra sikkerhet er det obligatorisk med en jordfeilbryter.

Myte 3: Elektrisk gulvvarme er komplisert å installere

Det er enkelt å montere varmekabelmatter både i et nytt rom og på eksisterende gulv. Installasjonstiden vil være den samme, uansett hvilken type gulv som varmekabelmattene skal installeres på.

DEVIs varmekabler er også enkle å installere, spesielt når man benytter en DEVI kabelkarusell under installasjonen. Det har vist seg at elektrikere bruker mindre tid under installasjonen av varmekablene når kabelkarusellen benyttes.

Myte 4: Gulvvarme er vanskelig å styre

Et gulvvarmesystem er lett å styre. Det kan styres på flere måter: enten ved å bruke en separat termostat i hvert rom; termostat med styring via app eller et varmestyringssystem med et sentralt plassert hovedpanel, som brukes til å styre følere og termostater i hele huset.
En termostat, som DEVIreg™ Touch, er ikke bare flott, men utviklet for enkel og brukervennlig bruk. DEVIreg™ Touch termostatene sparer maksimal energi; for eksempel reagerer den umiddelbart når den registrerer at et åpent vindu står åpent. Det beste er at alle forbedringer som er laget, kan installeres umiddelbart uten å måtte bytte ut varmesystemet. Ved å oppgradere termostaten eller erstatte den gamle termostaten med dagens intelligente termostater, som DEVIreg™ Touch og DEVIreg™ Smart, vil du ha den nyeste versjonen og spare energi.

Likevel, med de nyeste DEVI- og Danfoss-mobilapplikasjonene, er kontrollen med gulvvarmen enda enklere og mer energieffektiv. Sjekk ut DEVIlink ™ eller den nye DEVIreg ™ Smart termostaten som styres via app fra smarttelefonen.

Myte 5: Gulvvarme er kun for vinteren

Gulvvarme kan brukes hele året, noe som er spesielt viktig på kaldere dager, også om sommeren. Gulvvarme gir også komfort på varme dager, når romtemperaturen er høy og flisene er veldig kalde.

Myte 6: Gulvvarme kan kun brukes i baderom

Elektrisk gulvvarme kan brukes i alle typer rom som soverom, kjøkken, stue og entreer. Takket være moderne termostater, som DEVIreg™ Touch og DEVIreg™ Smart, brukes gulvvarme ofte som en pålitelig og energieffektiv løsning i alle typer bygg.

Gulvvarme kan installeres i alle typer bygg inkludert lav-energihus. Det er enkelt å installere elektrisk gulvvarme i nybygg men også i eksisterende bygg som renoveres. DEVI gulvvarme blir ofte installert i boligblokker, renoveringsprosjekter, forretningbygg og offentlige bygninger.

Myte 7: Elektrisk gulvvarme kan kun installeres under terrakotta

Gulvvarme kan installeres under mange forskjellige typer gulv, som f.eks.:

parkett, keramiskefliser, naturstein, terrazzo, tregulv, laminatgulv, linoleum, gulvtepper

DEVI gulvvarme tar ikke opp plass, noe som gir deg muligheten til å innrede og flytte rundt på innredningen som du vil.

Myte 8: Oppstår det feil må du må rive opp hele gulvet

DEVI varmekabler er holdbare og leveres med hele 20 års garanti. Oppstår det en feil er det ikke nødvendig å rive opp hele gulvet. Skaden kan som regel lokaliseres akkurat på det sted den er, slik at kun en flis må fjernes og repareres.

Myte 9: Støvmengden øker

Den langsomme luftbevegelsen tar ikke opp støv. Med riktig installasjon og optimal temperaturinnstilling vil det ikke være sirkulasjon av luft, bakterier eller allergener, og fuktighetsnivået holdes akkurat. Så, hvis du er allergisk mot støv, er dette systemet den perfekte oppvarmingsløsningen.

Myte 10: Gulvvarme kan skade helsen din

Gulvvarme har ingen negativ effekt på helsen din. Den elektromagnetiske strålingen er svært lav, nær null, og har ingen innvirkning på helsen din.

Myte 11: Gulvvarme kan gi hovne ben

Denne følelsen vil bare oppstå hvis temperaturen er for høy. Gulvvarme optimaliserer luftsirkulasjonen og romtemperaturen for å sikre at du forblir i god helse.

Gulvvarme under parkett
DEVIreg SMART video
DEVI warranty

DEVI leverer høykvalitetsprodukter med lang levetid. Derfor kan vi tilby de beste garantier som finnes på markedet.

Relaterte produkter