Siri og Tim halverte oppvarmingskostnadene 

 

Siri Lina Larsen og Tim Behrns deltok i Superoppusserne på TV3 våren 2017. Paret kjøpte høsten 2015 et hus i idylliske Son. Huset er bygget i 1954, og innredningen bar preg av datidens planløsning. De falt for huset, men erfarte raskt at det var veldig upraktisk og trengte en større oppgradering for å imøtekomme familiens behov. Stor var derfor gleden da de ble valgt som deltakere i Superoppusserne.

Fra oljefyring til elektrisk gulvvarme

I huset på 128 m² var det installert en gammel oljefyr og radiatorer. De første 10 måneder brukte familien kr 30.000,- på fyringsolje i tillegg til at oppvarmingen ble supplert med varme fra vifter og peis. Oljefyren var montert i kjelleren, og tanken plassert under verandaen utenfor huset.

Oljefyring er ikke særlig økonomisk eller miljøvennlig, og det er bred politisk enighet om at fyring med fossilt brensel bør forbys innen 2020. Det var derfor naturlig å velge en ny varmeløsning når huset først skulle pusses opp. Oljefyren, tanken og de gamle radiatorene ble fjernet, og frigjorde verdifull plass både ute og inne. Valget falt på energiøkonomiske gulvvarmeløsninger fra DEVI og en luft/luft varmepumpe.

Energiøkonomisk gulvvarme

Planløsningen i huset gjennomgikk store forandringer. Kjøkkenet og stuen ble slått sammen og det ble installert et splitter nytt kjøkken med kjøkkenøy i en åpen og luftig løsning mot spisestuen. Det gamle pipeløpet og badet ble revet, det ble laget et nytt baderom og et eget praktisk vaskerom tilpasset en moderne småbarnsfamilie. Det ga mulighet til å legge gulvvarme i hele 1. etasjen.

I gangen og kjøkken/stue ble det valgt en gulvvarmeløsning med DEVIcell™ plater. Dette er brannhemmende EPS plater med et aluminiums belegg og spor for legging av varmekabler. På toppen av disse ble det lagt trinnlydsdemping og parkett. Dette er en meget energiøkonomisk og populær varmeløsning som ofte brukes under parkett, tre og laminat. Varmekablene ligger tett under gulvoverflaten og de aluminiums belagte plater sørger for god isolasjon og rask varmefordeling.

Varmen styres av en DEVIreg™ Touch termostat med enøk programmering. Familien har lagt inn sitt ukeprogram slik at varmen er senket i dagtimene på hverdagene når huset er tomt, og om natten når man sover. Det sparer mye strøm samtidig som man alltid kommer hjem til et varmt og komfortabelt hus. I ferieperioder settes termostaten i feriemodus. Termostaten har et stilig og moderne design med berøringsskjerm som passer godt inn i det moderne interiøret.

På det nye badet ble det lagt lavtbyggende DEVImat™ gulvvarmematter. Dette er luksus i forhold til det gamle badet som var uten gulvvarme.

 – Nå er det en fryd og glede å bruke badet, sier Siri. Før gruet jeg meg til å gå inn på det trange, upraktiske badet med iskaldt gulv.

I tillegg til alle fordelene med gulvvarmen kommer den økonomiske gevinsten. -Vi har i alle fall halvert oppvarmingskostnadene, sier Tim med et fornøyd smil.

DEVI warranty

DEVI leverer høykvalitetsprodukter med lang levetid. Derfor kan vi tilby de beste garantier som finnes på markedet.

Relaterte produkter