Hvem vi er

 

DEVI sørger for et komfortabelt bomiljø – elektriske varmeløsninger med høy kvalitet og langvarig virkning. Vi støtter våre kunder ved å gi markedets beste garanti – DEVIwarranty™ dekker ikke bare utskifting av kabler eller matter, men også kostnaden til installasjon og gulvmaterialer – i opp til 25 år!

75 år med DEVI elektrisk varme

Selskapet ble opprettet i København i 1942, og navnet "DEVI" er en forkortelse for Dansk El-Varme Industri.

I begynnelsen produserte DEVI varmeelementer til bruk i industrien. Tidlig på 60-tallet begynte DEVI å interessere seg for varmekabler. De eldste installasjonene med varmekabler er fra tidlig på 1960-tallet.

Happy family with DEVI Electrical floor heating

Fra København til Vejle

I likhet med mange andre danske bedrifter valgte DEVI å flytte aktiviteten ut fra København på 70-tallet og tidlig på 80-tallet. DEVI slo seg ned i Vejle, der det er god infrastruktur med motorvei og jernbane, og nærhet til en internasjonal flyplass. Viktigst av alt er imidlertid at man har tilgang til motivert og kvalifisert arbeidskraft.

Det moderne DEVI startet i 1985

I løpet av 60- og 70-tallet var industrielle varmeelementer fortsatt den absolutt viktigste produktgruppen. Tidlig på 80-tallet begynte man imidlertid å eksportere et betydelig antall varmekabler, først til Finland. De første datterselskapene ble opprettet i Tyskland, Sverige og Norge på midten av 80-tallet, og eksporteventyret begynte å ta form. I løpet av 90-tallet skjøt virksomheten fart, og en rekke datterselskaper ble opprettet i blant annet tidligere østblokkland.

Markedsleder i Europa

Siden oppstarten i København i 1942 har virksomheten akselerert. I dag er DEVI Europas ledende varemerke innen elektrisk varme med en betydelig markedsandel. Utenfor Europa er DEVI blant annet representert i Canada, Kina og Sør-Afrika.

En del av Danfoss

Siden 1. januar 2003 har DEVI vært en del av Danfoss – Danmarks største industrikonsern. Danfoss er et av verdens ledende selskaper innen varme, kjøling og klimaanlegg. Danfoss har mer enn 24 000 ansatte ved 63 fabrikker i 19 land, og har salgskontorer i mer enn 100 land.

I dag blir DEVI produsert i Saint Malo i Frankrike og Grodzisk Mazowiecki i Polen, noe som betyr at om lag 90 prosent av våre produkter blir fremstilt i EU. DEVIs hovedkontor ligger i Vejle i Danmark. Bygningene i Vejle rommer også Danfoss Floor Heating Hydronic, som er Danfoss' forretningsenhet for vannbåren gulvvarme, og sammen utgjør de to verdens største kompetansesenter for gulvvarme.

Våre innendørs- og utendørsapplikasjoner brukes i boliger, hoteller, kontorer og industribygg fra Nord-Norge til New Zealand.