Fredrikstad Stadion

Elektrisk oppvarming utvider sesongen

Fredrikstad Stadion var i en årrekke en av landets flotteste naturgressbaner med vannbåren varme. Etter en feil på varmesystemet ble det gravd opp og lagt ned igjen, men dybden på rørene varierte veldig etter dette. Det medførte at overflatetemperaturen ikke var jevn og oppvarmingen av banen ble ikke som tiltenkt.
 
Nå er hele banen lagt om til en moderne kunstgressbane med elektrisk undervarme fra DEVI.

Fredrikstad kommune kjøpte Fredrikstad stadion i 2013 for at anlegget skulle beholdes for byen, i fotballens og breddeidrettens interesser. Kommunen håper at anlegget i tiden fremover skal preges av høy aktivitet fra både topp- og breddefotball, turneringer, konserter og andre arrangementer.

Stig Skau i DEVI prosjekterte varmeanlegget. I prosjekteringsarbeidet samarbeidet han med det rådgivende ingeniørselskapet COWI som bisto Fredrikstad Kommune i forbindelse med omleggingen til kunstgress og elektrisk varme. Underveis i prosessen samarbeidet han også tett med elektroentreprenøren Elkomfort AS som sto for installasjonen.

Leveranse på rekordtid
DEVI kom inn i prosjektet i begynnelsen av desember 2014 og klarte på kort tid både prosjekteringsjobben og produksjonen av hele 228 varmematter som ble levert og installert i februar.

Vi hadde selvsagt ønsket å komme inn på et tidligere tidspunkt, sier Stig Skau, men det er klart vi setter inn alle ressurser for å få til en slik leveranse selv om tiden ble knapp.

 

Prosjektets størrelse

NA