Verdens høyeste trehus

Når Mjøstårnet – verdens høyeste trehus åpner dørene mars 2019 – har badene i hotellrommene elektrisk gulvvarme fra DEVI. Mjøstårnet ligger i Brumunddal hvor byggherren Arthur Buchardt har bodd deler av sin oppvekst. Voll Arkitekter AS står bak designet, hovedentreprenøren er HENT, mens totalunderleverandør er Moelven.

Bygget er i 18 etasjer med en imponerende høyde på drøyt 85 meter. Hver etasje er på ca. 640 kvadratmeter. Det er ingen tvil om at dette er et ikonisk landemerke i Brummunddal.

Prisdryss
Mjøstårnet har allerede mottatt både nasjonal og internasjonal anerkjennelse for bygget med prisene «Norwegian Tech Awards» i kategorien Building and Construction og Gull i «New York Design Award 2018» i kategorien “Architecture - Mixed Use - International”.

De 18 etasjene inneholder 72 hotellrom, konferanserom, restaurant, kontorlokaler og 32 leiligheter. Bygget er i tillegg forbundet med et offentlig badeanlegg som også er bygget i tre. Trematerialene er limtre og massivtre, og det er lagt vekt på å benytte materialer og bruke kompetanse fra nærområdet.

GK Elektro AS på Lillehammer har stått for installasjonen av DEVI varmekablene i hotellrommene.

Prosjektets størrelse

Produkter:

Det er installert DEVIinline™ 17T (300W) varmekabler på badene.

DEVIinline™ 17T er en robust varmekabel med skjult skjøt som oppfyller M2 kravene i den tøffe IEC 60800:2009 standarden.  Varmekablene har 20 års bruksgaranti.

Varmekabler