Asfalt

Sistem DEVI de degivrare pentru asfalt

 

În ultimii ani, au apărut multe probleme soldate cu pierderi umane și financiare cauzate de vremea aspră din timpul iernii. Deteriorarea proprietăților, cheltuieli de întreținere crescute, productivitate pierdută, prime de asigurare mai mari, vătămări de persoane și alte probleme și mai grave. Instalarea sistemului DEVI de degivrare asigură o soluție sigură de rezolvare a problemelor legate de vremea rece. Principalul scop al sistemului este de a topi și îndepărta zăpada și gheața de pe suprafața solului.

Seria DEVIasphalt™ introduce standarde complet noi pentru cabluri de înaltă performanță utilizate pentru degivrare în zonele exterioare acoperite cu asfalt. DEVI recomandă cablurile și saltelele DEVIasphalt™ pentru instalare în asfalt deoarece acestea asigură rezistența pe termen scurt la temperaturi de 240 °C. Cu acest tip de cabluri și saltele, nu mai este necesar un pat de nisip deasupra cablului. Aceasta reduce durata și costul de instalare.

Pentru a evita deteriorarea cablului, se va evita utilizarea utilajelor grele (rulou compresor sau mașini de turnat asfalt). Covorul asfaltic trebuie să aibă o grosime de cel puțin 5 cm deasupra părții superioare a cablurilor de încălzire DEVIasphalt™. Un electrician trebuie să asigure măsurarea rezistențelor cablului și a izolației atât înainte, cât și după aplicarea asfaltului. Sistemele DEVI de degivrare a asfaltului constau din cabluri de încălzire DEVIasphalt™, termostate DEVIreg™ și accesorii de instalare.

Termostatele DEVIreg™ cu senzori asigură obținerea rezultatelor optime cu cel mai mic consum de energie posibil.

 
Recomandări pentru sistemul DEVI de degivrare pentru asfalt

Principalul scop la sistemului DEVI de degivrare pentru asfalt este de a topi și îndepărta zăpada și gheața de pe suprafețele cu asphalt:

• Hoteluri și Clădiri comerciale

• Aeroporturi și heliporturi

• Drumuri

Sistemul DEVI de degivrare pentru asfalt este un sistem instalat direct în asfalt care asigură eliberarea instantanee de acumularea zăpezii și de formarea gheții.


Manual de aplicare: Sistem de degivrare pentru asfalt


Acest ghid de proiectare prezintă recomandările DEVI pentru proiectarea și instalarea Sistemelor de degivrare a asfaltului. Acesta asigură instrucțiuni pentru pozarea cablului de încălzire, date referitoare la sistemul electric și configurații ale sistemului.