Depozite frigorifice

Depozite frigorifice – Sisteme DEVI de protecție

În depozite frigorifice, patinoare etc. temperatura este permanent cuprinsă între –20 și –30 °C, totuși aerul rece poate trece în afara depozitelor, chiar dacă pardoseala este corect izolată.

Aceasta înseamnă că materialele care sunt în contact cu solul, cum sunt fundația și suprafețele pardoselii, vor absorbi aerul rece și vor face pământul să înghețe. Apa conținută în sol își va schimba volumul la transformarea în gheață și poate produce daune substanțiale datorită eroziunii cauzate de îngheț.

În plus, în zonele în care aerul uscat foarte rece întâlnește aerul cald și umed, umiditatea conținută în curentul de aer cald poate condensa pe suprafața rece și se poate transforma în gheață. Gheața produce înghețarea nedorită a elementelor cum sunt ușile/porțile depozitului frigorific sau ramele ușilor și poate produce: deteriorarea structurii ușii, a garniturilor de etanșare, împiedică etanșarea la închidere a ușii și conduce la creșterea consumului de energie etc.

Altă problemă care apare într-un sistem de drenaj al unui utilaj de refrigerare este înghețarea condensatului și imposibilitatea ca apa să curgă liber. DEVI oferă sisteme de încălzire cu cablu, fiabile și eficiente energetic care să prevină umflarea la îngheț a solului și care să asigure protejarea față de îngheț a liniilor de drenaj ale ușilor și ale conductelor de stingere a incendiilor.

Sistemul DEVI de prevenire a umflării solului la îngheț constă din cabluri de încălzire DEVI, termostate DEVIreg™ și accesorii de instalare. Termostatele DEVIreg™ cu senzori asigură obținerea unor rezultate optime cu cel mai mic consum posibil de energie.


Recomandări pentru sistemul DEVI de prevenire a umflării solului la îngheț


Sistemele de prevenire a umflării solului la îngheț sunt necesare pentru a preveni umflarea solului la îngheț și a asigura protejarea la îngheț a liniilor de drenaj ale ușilor și a conductelor de stingere a incendiilor în:

• Hoteluri și Clădiri comerciale

• Industrie

• Supermarket-uri

• Încăperi frigorifice 
 
Sistemele DEVI de prevenire a umflării solului la îngheț trebuie utilizate pentru a împiedica umflarea solului la îngheț și a asigura protecția anti îngheț a liniilor de drenaj ale ușilor și a conductelor pentru stingerea incendiilor.


Manual de aplicare: Depozite frigorifice 
Acest ghid de proiectare prezintă recomandările DEVI pentru proiectarea și instalarea Sistemelor de prevenire a umflării solului la îngheț și protecția anti îngheț a ușilor de la încăperile frigorifice, liniilor de drenaj și a aspersoarelor și conductelor de stingere a incendiilor. Acesta asigură instrucțiuni pentru pozarea cablului de încălzire, date referitoare la sistemul electric și configurații ale sistemului.