Apă caldă menajeră

Accesul la apă caldă este în prezent un standard evident pentru clădirile rezidențiale. Avem apă caldă ori de câte ori avem nevoie – și, preferabil, imediat. Cele mai recente reglementări de construcție (ASHRAE 188-2015, IEC 62395-2 și CIBSE TM13) necesită sisteme de apă caldă pentru a asigura confort și eficiență, precum și asigurarea măsurilor de control Legionella. Acest lucru înseamnă că fiecare sistem centralizat de apă ar trebui să fie protejat împotriva Legionella nu numai prin filtrare și dezinfectare eficientă, dar și prin menținerea temperaturii apei în limitele de control din planul de gestionare a riscurilor Legionella.

Sistemul de încălzire electrică DEVI pentru apă caldă menajeră menține alimentarea cu apă la nivelul de temperatură cerut și asigură dezinfectarea adecvată pentru a suprima bacteria Legionella.

Mai mult, sistemele de urmărire conducte DEVI asigură apă caldă în toate robinetele, cât și economii, atunci când un sistem de conducte nu este utilizat. Acestea reduc, de asemenea, deșeurile de apă, deoarece puteți obține imediat apă caldă. Soluția poate fi utilizată în sistemele de apă caldă menajeră (ACM) furnizate de sistemul de termoficare de temperatură joasă (STTJ), un mod eficient energetic și din punct de vedere al costurilor, de construire a alimentării cu apă în zonele urbane.

Investiția inițială a sistemului de apă caldă menajeră fără circulație presupune aprox. 50% mai puține țevi, izolație, robinete, pompe care vor fi instalate, datorită faptului că nu sunt necesare țevi de retur și izolație. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru conducta de retur.

Cablurile de încălzire DEVI asigură alimentarea numai în cazul în care este nevoie, adaptându-se în funcție de temperatura mediului ambiant. De asemenea, mai puține conducte și boilere mai mici pentru apa caldă înseamnă mai puține pierderi de căldură în sistem.

Recommendations for Domestic hot water installation

Domestic hot water systems maintain water supply at the required temperature level and provides appropriate disinfection to suppress the Legionella bacteria:

Multi-family buildings
One family houses for external isolation
Hotels & Commercial buildings

General design principles aim to provide uniform water temperature, which should also avoid temperatures enabling the Legionella growth. The general recommendation for DHW is to maintain the heat source temperature between 50-60 °C (IEC 62395-2:2013).


Application manual: Domestic hot water
This design guide presents DEVI’s recommendations for design and installation of Domestic Hot Water system. It provides guidance for a heating cable layout, electrical data and system configurations.