Protejarea spațiilor frigorifice

Protecție depozite frigorifice 

Încălzirea podelei într-un depozit frigorific este necesară pentru a proteja clădirea de la distrugere din cauza deteriorării podelei.

În depozitele frigorifice, unde temperatura este în mod constant între -20 și -30° C (sau mai mică), frigul se pierde prin pardosea și va pătrunde în fundație, chiar dacă aceasta este bine izolată termic.
Cu scopul de a proteja depozitele frigorifice, cablurile de încălzire electrică trebuie instalate în podea, sub izolația unei fundații, precum și în tocul ușii.


Protecția podelelor împotriva condensului

În căile de acces între depozitele frigorifice și camere încălzite, apa de condens se poate forma pe podea, din cauza schimburilor constante între aerul rece și cald cauzate de deschiderea și închiderea ușilor. Acest lucru poate duce la formarea gheții periculoase pe podea; prin urmare, podeaua din aceste zone trebuie să fie încălzită pentru a preveni generarea de gheață. Ca un plus de confort, se va limita, de asemenea, fluxul de aer rece în zonele încălzite.


Protejarea împotriva daunelor în podea

În depozite frigorifice, unde temperatura fluctuează constant între -20 și -30 ° C (sau mai mică), podeaua va pierde frigul către sol, chiar dacă este bine izolată termic. Acest lucru înseamnă că materialele care sunt în contact cu solul, cum ar fi zonele de fundație și de podea, vor absorbi frigul și vor permite solului să înghețe. Conținutul de apă din sol se va extinde, iar acest lucru poate provoca daune considerabile de eroziune la îngheț. Aceeași problemă apare și pe patinoarele artificiale. Acest lucru poate fi evitat cu sistemul de protecție la îngheț DEVI.