Proiectul rezidențial Artistoteles

Proiectul rezidențial Artistoteles a ales încălzirea electrică pentru interior

Pe măsură ce Republica Cehă îşi continuă dezvoltarea ca o importantă forţă economică, cererea de locuinţe la standarde înalte de calitate creşte şi ea constant. Astfel au apărut foarte multe proiecte de renovare, dintre care acesta reprezintă un exemplu excelent

Responsabili cu mediul înconjurător

În acest context, Guvernul Cehiei este foarte conştient de responsabilităţile în materie de mediu pe care le are, în calitatea sa de stat membru al UE cu drepturi depline. În 2013, guvernul ceh a introdus prevederi legislative privind etichetarea energetică pentru locuinţele private.

Aceste prevederi legislative au reprezentat deopotrivă o provocare şi o oportunitate pentru un proiect imobiliar de prestigiu. Intenţia a fost aceea de a utiliza energia electrică drept principala sursă de încălzire, ceea ce însemna că era necesar ca noile standarde să fie respectate.

Ca reacţie la aceste reglementări, DEVI a reuşit să livreze un sistem care asigura confortul de încălzire şi totodată îndeplinea obiectivele privind eficienţa energetică, în cadrul proeictului de locuinţă multifamilială nou-construite "Aristoteles", situat în oraşul Brno.

Echipa DEVI a dovedit dezvoltatorilor excepţionala eficienţă a sistemului şi viabilitatea sa economică pe termen lung. După o investiție inițială, pe termen mediu, investitia va fi recuperata si sistemul va genera economii semnificative pentru dezvoltator şi pentru rezidenţi.

Aplicații și produse folosite

Clădirea multifamilială "Aristoteles" din Brno are 20 de unităţi și încălzirea electrică a fost aleasă ca sursă principală de încălzire. Au fost incluse atât soluții de încălzire electrică în pardoseală în interior, cât şi sisteme de exterior pentru degivrare, folosindu-se combinaţii de cabluri DEVIflex™ 18T şi produse DEVIreg™ Touch, DEVIfast™ şi DEVIrail™.

Rezultatele proiectului

Un system de încălzire care asigură un confort ridicat și cu o eficiență energetică ridicată, care corespunde și cerințelor de eficiență din punct de vedere al costurilor.

Mulțumită soluțiilor DEVI, rezidenții din Aristoteles se bucură de calitatea sistemelor de încălzire electrică în pardosea, economisii energie și bani, cu termostatul intelligent DEVIreg™ Touch.

 

Dimensiunea proiectului

N/A

Cabluri pentru încălzire electrică
Termostate și senzori
Alte produse de încălzire - DEVIrail™