Casa Energy +

Sistemele de incalzire ale viitorului se vor baza pe energie solară si electricitate!

O locuinta neutra din punct de vedere al consumului de energie, care dispune de sisteme de incalzire pe baza de energie solara si electrica, reprezinta o solutie completa pentru viitor. Noua locuinta Energy+ din Hatting, Danemarca, este proiectata si construita pentru viitor. Din exterior, are aspectul unei cladiri obisnuite. Si, in mare masura, asa si este, doar ca tehnologia moderna a transformat-o intr-o casa inteligenta si eficienta din punct de vedere energetic.

Produce mai mult decât consumă

Din punct de vedere al energiei, casa Energy+ oferă mai mult decât consumă, alimentând întregul system de încălzire electrică în pardoseală  al casei, precum și sistemul de recuperare a ventilației cu recuperare de căldurii. Sistemul de încălzire și ventilație este controlat prin panoul central, care permite setarea temperaturilor în toate încăperile dintr-un singur loc.

Soluția casei Energy+ nu necesită structuri special și poate fi folosită pentru orice tip de clădire. Casa  Energy+ este o soluție testate care corespunde standardelor de constructii  din codul BR20. Sistemul nu necesită mentenanță și are o durată de viață îndelungată.

Energia electrică este folosită la încălzirea locuinței prin sistemul electric de încălzire prin pardoseală DEVI, precum și la alimentarea sistemului de ventilație și de recuperare a căldurii. În lunile de vară, casa Energy+ produce mai multă energie decât consumă. Surplusul de electricitate este vândut companiilor energetice li poate fi re-cumpărat la același preț în lunile de iarnă. Deoarece contorul de energie ”merge înapoi”, această soluție este cea mai sănătoasă investiție posibilă.

 

Alternativa preferată

Sistemul este pe cât de simplu pe atât de ingenios. În locul folosirii energiei electrice produse cu ajutorul combustibililor fosili sau nucleari, proprietarii de locuințe pot să-și producă propria energie electrică în mod ecologic și gratuity.

Timp de mai multe decenii, energia electrică folosită ca sursă de încălzire a fost aspru criticată și multe persoane o asociază cu un cost ridicat al energiei. În prezent însă, soluțiile de încălzire bazate pe energia electrică au devenit o alegere inteligentă și ecologică.

Sistemul electric de încălzire prin pardoseală și celulele fotovoltaice reprezintă noile opțiuni ecologice pentru viitorii proprietarii de locuințe.

Panourile fotovoltaice captează razele solare iar apoi invertoarele solare Danfoss transformă energia solară în electricitate.

DEVIlinkTM asigură un control wireless inteligent al sistemului de încălzire prin pardoseală, precum și al sistemului de ventilație și a celui de recuperare a căldurii. Asigură confort optim și consum minim de energie. Cu DEVIlink este ușor să optimizați consumul de energie corespunzător nevoilor utilizatorului. .

Datorită izolațiilor performante și a consumului redus de energie, locuința produce un surplus de electricitate pe timpul verii care este „revândut” rețelei de alimentare cu energie electrică, în timp ce, pe timpul iernii, energia electrică poate fi procurată la același preț. Cu alte cuvinte, locuința își produce propria energie electrică fără emisii de CO2 și fără a renunța la niciunul dintre conforturile din ziua de azi.

Casa Energy+ este dotată cu:

or heating from DEVI

  • Sisteme de încălzire electrică în pardosea de la DEVI
  • Unitate de control DEVIlink™ , care asigură confortul
  • Panouri solare PV de la Zetecto și Danfoss Solar Inverters
  • Danfoss Air – sistemul pentru recuperarea căldurii și ventilație de la Danfoss
Dimensiunea proiectului

N/A

Termostate și senzori