Aplicații agricole

În agricultura modernă, se pune accent pe condițiile de trai ale animalelor. În zilele noastre, este esențial să li se ofere cele mai bune condiții.

Purceii nu trebuie să își piardă căldura corporală către exterior sau podea, pentru a permite creșterea acestora. O soluție optimă o reprezintă cablurile pentru încălzire electrică DEVIflex™ instalate în podeaua grajdurilor, pentru a se asigura că animalele cresc cu ușurință și obțin căldură suplimentară.

În grajdurile de fătat, purceii trebuie să aibă o temperatură de până la 30°C pentru primele două zile. Apoi, temperatura ar trebui să fie redusă treptat la aproximativ 18° C în următoarele 4 săptămâni. Acest lucru poate fi ușor de realizat prin intermediul unui termostat electronic DEVI. Vă rugăm să rețineți că prin cablurile de încălzire electrică DEVI, veți menține căldura necesară numai la nivelul în care sunt ținute animalele.

În halele de pui, de asemenea, este foarte avantajos să se instaleze cabluri pentru încălzire electrică. Creșterea temperaturii pardoselii va reduce consumul de energie considerabil, fără a încălzi întreaga clădire.

Printre alte avantaje se enumeră un mediu mai curat și mai uscat pentru pui, ceea ce s-a dovedit a avea o influență notabilă asupra bunăstării puilor, inclusiv obiceiul lor de ciugulit reciproc, atunci când se află în medii nesatisfăcătoare. Sistemele de încălzire în pardoseală înseamnă nu numai condiții de căldură pentru animale, dar, de asemenea, limitarea bacteriilor și germenilor.

Aceștia sunt toți factori care vor reduce riscul de boli și epidemii. Mai mult decât atât, uscarea rapidă a excrementelor de animale va face curățarea podelei mai ușoară și mai rapidă la schimbarea între două generații de pui. Sistemele de încălzire DEVI pot fi folosite pentru grajduri de fătare, hale de pui, ferme de porci și multe alte tipuri de grajduri.


Paturi de semințe

În scopul de a accelera vegetația și reproducerea în sere, solul poate fi încălzit de la începutul primăverii, astfel încât vegetația începe mai devreme și recolta durează mai mult timp. De asemenea, facilitează cultivarea plantelor care necesită căldură, care în mod normal, cresc doar în latitudini subtropicale/tropicale și pur și simplu au nevoie de condiții mai calde decât cele care provin din regiunile mai reci.

Pentru a ajunge la temperaturile necesare, cablurile pentru încălzire electrică DEVIflex™ sunt ideale. În plus, în cazul în care acestea sunt echipate cu senzori și termostate electronice DEVIreg™, consumul de energie necesar pentru efecte deosebite va fi minim.

Încălzirea patului de semințe poate fi folosită în sere, răzoare, paturi de semințe și cutii de reproducere.