Kdo smo 

DEVI omogoča prijetno bivalno okolje - kakovostne rešitve električnega ogrevanja z dolgotrajnimi učinki. Strankam zagotavljamo najboljšo garancijo na trgu - DEVIgarancija™ ne zajema samo zamenjave kablov ali preproge, temveč tudi stroške vgradnje in talnih materialov - do 20 let!

DEVI - 75-let izkušenj v električnem ogrevanju

Podjetje je bilo ustanovljeno v Kopenhagnu na Danskem leta 1942. Njegovo ime "DEVI" je kratica Dansk El-VARME Industri.

V začetni fazi je DEVI proizvajal grelne elemente za industrijo. V začetku šestdesetih let se je začel zanimati za električne grelne kable. Najstarejši vgrajeni grelni so iz zgodnjih šestdesetih let.

Iz Kopenhagna do Vejle

Tako kot mnoga druga danska podjetja, se je tudi DEVI odločil, da svojo dejavnost v sedemdesetih in v začetku osemdesetih let prenese iz Kopenhagna na podeželje. Podjetje se je preselilo v Vejle, kjer so bile na voljo ustrezne komunikacije, kot npr. avtocestne in železniške povezave ter bližina mednarodnega letališča. Odločilen je bil tudi razmeroma enostaven dostop do motivirane in usposobljene delovne sile.

Sodobni DEVI se začne leta 1985

V šestdesetih in sedemdesetih letih, so bili industrijski grelni elementi še vedno najpomembnejša skupina izdelkov. V začetku osemdesetih let so pričeli z izvozom grelnih kablov – najprej na Finsko. Prve hčerinske družbe v Nemčiji, na Švedskem in Norveškem so bile ustanovljene sredi osemdesetih let. V devetdesetih letih se je podjetje začelo hitreje širiti in ustanovljene so bile številne hčerinske družbe tudi v nekdanjih državah vzhodnega bloka.

Evropski vodja na trgu

Od ustanovitve družbe leta 1942 do danes so se stvari močno spremenile. DEVI danes predstavlja vodilno evropsko blagovno znamko na področju električnega ogrevanja s precejšnjim tržnim deležem. Izven Evrope DEVI deluje tudi  v Kanadi, na Kitajskem in v Južni Afriki.

Član skupine Danfoss

Od 1. januarja 2003 je DEVI postal del Danfossa - največje danske proizvodne skupine. Danfoss je eden od vodilnih svetovnih podjetij na področju ogrevanja, hlajenja in klimatizacije. Danfoss ima danes v 63 tovarnah v 19 državah več kot 24.000 zaposlenih, prodajne organizacije pa delujejo v več kot 100 državah.

Danes proizvodnja DEVI poteka v krajih Saint Malo (Francija) in Grodzisk Mazowiecki (Poljska), kar pomeni, da se približno 90% vseh izdelkov proizvaja v Evropski uniji. Sedež podjetja DEVI se še vedno nahaja v kraju Vejle (Danska). V Vejle poleg električnega deluje tudi Danfossovo vodno talno ogrevanje, skupaj pa tvorita največji svetovni kompetenčni center za talno ogrevanje.

Dandanes so milijarde stavb opremljene z DEVI rešitvami za električno talno ogrevanje. Naše notranje in zunanje aplikacije delujejo v hišah, hotelih, pisarnah in proizvodnih enotah od severne Norveške do Nove Zelandije.