Industrijski rezervoarji

Glede na to, da se velike količine občutljivih snovi hranijo v velikih rezervoarjih je bistveno, da se njihova želena temperatura vzdržuje skozi celo leto, ne glede na vremenske razmere. Najbolj prilagodljiva in učinkovita rešitev so DEVI električni grelni kabli.

DEVI nudi ogrevalne sisteme, ki zagotavljajo varnost v industriji in cevnih sistemih. Protizamrzovalna zaščita se lahko uporabljajo za različne vrste cevi, rezervoarje in zabojnike, v okviru kmetijskega in industrijskega sektorja, kot so npr. plinski, oljni ali vodni rezervoarji.

Da se zagotovi prost pretok medija, je ponekod potrebna protizamrzovalna zaščita cevi in rezervoarjev ter znižanje temperature do zahtevane ravni, ko poškodb še ni. Prav tako je pomembno, da se v rezervoarjih vzdržuje določena minimalna temperatura, s čemer se preprečijo težave s trdimi ostanki, koagulacijo ali poškodbe zaradi zmrzovanja v rezervoarjih.

Če je treba vzdrževati določeno temperaturo, potem toplotne izgube nadomeščamo skozi izolacijo, s čemer se prepreči vsakršno tveganje zaradi nizkih temperatur ali ledu, tudi če je rezervoar izoliran.