Uporaba v kmetijstvu

Uporaba v kmetijstvu

V sodobnem kmetijstvu skrbimo za vse živali. Ključnega pomena je zagotovitev najbolj optimaljnih pogojev za življenje živali.

Da je omogočena rast pujskov, le-ti ne smejo izgubljati telesne temperature. Optimalna rešitev v tem primeru so grelni kabli DEVIflex™, vgrajeni v tla hleva ali v ogrado, s čimer zagotovimo hitro rast živali in ohranjanje dodatne toplote.

V ogradah morajo imeti pujski v prvih dveh dneh temperaturo nad 30 °. Nato je potrebno v naslednjih štirih tednih temperaturo postopoma znižati do približno 18˚C. To se lahko enostavno uredi s pomočjo elektronskega DEVI termostata za nadzor regulacije. Opozarjamo, da z DEVI grelnimi kabli lahko vzdržujete potrebno toploto samo na območjih, kjer se nahajajo živali.

Namestitev električnih grelnih kablov priporočamo tudi v piščančjih hlevih. Povečana temperatura tal bo zmanjšala porabo energije za ogrevanje celotne stavbe.

Druge prednosti so čisto in suho okolje za piščance, kar ima opazen vpliv na dobro počutje piščancev, vključno z njihovo navado, da se kljuvajo med seboj v nezadovoljivih pogojih bivanja. Talno ogrevanje ne pomeni le dobrih življenjskih pogoje za živali, ampak tudi omejuje stopnjo bakterij in mikrobov.

Vsi ti dejavniki zmanjšujejo tveganje za bolezni in epidemije. Poleg tega, hitro sušenje živalskih iztrebkov olajša talno čiščenje pri menjavi dveh zarodov piščancev. DEVI ogrevalni sistemi se lahko uporabljajo v ogradah za svinje, piščančjih hlevih, prašičjih farmah in mnogih drugih vrstah hlevov.

Gojenje semen

Za pospešitev vegetacije in razmnoževanje v rastlinjakih se mora zemlja segrevati od zgodnje pomladi, zato se vegetacija začne prej in žetev traja dlje. Tako se omogoča gojenje rastlin, ki potrebujejo toploto in običajno rastejo samo v subtropskih / tropskih zemljepisnih širinah in potrebujejo višje temperature kot semena, ki izvirajo iz hladnejših regij.

Deviflex ™ grelni kabli so idealni za doseganje teh pogojev. Če so opremljeni še z elektronskimi termostati in senzorji DEVIreg™, bo dodatna poraba energije minimalna.

Tovrstno ogrevanje se lahko uporablja v rastlinjakih, rastlinjakih za rezane cvetje, prostorih za gojenje semen in škatlah za razmnoževanje rastlin.