Frys- & kylrum

Frys- och kylrum

Det är nödvändigt att värma upp golvkonstruktionen i ett fryshus för att skydda byggnaden från förstörelse oå grund av förhållandena på golvet i frys- och kylhus eller ishallar. 

I frys- och kylrum där temperaturen ständigt ska ligga mellan -20 och -30°C (eller lägre) kommer golvet att påverka omgivningen även om det är väl isolerat. För att skydda rummen kan elektriska värmekablar installeras i golvet,  under isoleringen på byggnadens grund eller i dörrkarmen. 

 

Skydd mot kondens

I dörröppningar mellan frys- och kylrum kan kondens bildas på golvet på grund av de ständiga förskjutningarna mellan kall och varm luft som orsakas när man öppnar och stänger dörrar. Kondensen kan leda till farliga isbildningar på golvet och därför måste såna områden värmas upp för att förhindra eventuell isbildning. Som en extra komfort kommer det också begränsa den kalla luften att ta sig ut till uppvärmda utrymmen. 

Golv

I frys- och kylrum där temperaturen ständigt ska ligga mellan -20 och -30°C (eller lägre) kommer golvet att påverka omgivningen även om det är väl isolerat. Det betyder att materialet som är i kontakt med marken/jorden, t ex grunden och golvytor, kommer att absorbera det kalla och lämna marken att frysa. Det kommer göra att vattenhalten i marken kommer att expandera och det i sin tur kan orsaka frostsprängningsskador. Samma problem förekommer även i isen på arenor där isen har en konstgjord frysning. Med DEVI:s frostskydd kan du undvika detta.

Träffa oss på Elfack 2017
På Elfack finns vi i Danfoss monter B05:59. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Samma service som tidigare - nya kontaktuppgifter
För att göra det ännu enklare för dig att komma i kontakt med vårt kundservicecenter ersätter vi nu de separata e-postadresserna och telefonnumren för varje produktlinje med endast två telefonnummer och en enda e-postadress för alla produkter.
Tävla med DEVI
DEVI fyller 75 år och det vill vi fira. Därför drar vi nu igång en tävling på Facebook där vi skulle vilja att du är med och tävlar. Seså, vad väntar du på?
Träffa oss på Elmässan 2017
På Elmässan finns vi i Danfoss monter B:05. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Skydda dina rör med DEVIaqua™
På vintern kan frusna rör vara oroande för husägare, stugägare, företag, vattenbolag mfl. Frysta rör begränsar vattenförsörjningen under vinterdagar med låga temperaturer. Vidare kan vattenrören brista och orsaka betydande skador på både privata och kommersiella fastigheter.
DEVIinstaller™ - Installatörens hjälpreda
Äntligen kan vi erbjuda dig som är installatör ett verktyg som underlättar din yrkesverksamma vardag. Nu lanserar vi DEVIinstaller™, en app där du kan samla alla dina garantier och projekt på ett och samma ställe. Det innebär att du kommer kunna serva dina kunder mycket snabbare än tidigare och samtidigt ha enkel tillgång till all data via din smartphone.
Träffa oss på Elfack 2019
På Elfack finns vi i monter C05:28. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Träffa oss på Elmässan 2018
På Elmässan finns vi i Danfoss monter L:08. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Träffa oss på Elmässan 2019
På Elmässan finns vi i Danfoss monter J:02. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Nya öppettider för kunservice - men bara under två veckor!
Under vecka 29-30 (13-26 juli) har vi nya öppettider på vår kundservice, 09.00-15.00.
Vår nya produktkatalog är här
Vi har en ny produktkatalog! Här hittar du ett brett utbud av lösningar inom elektrisk värmekabel.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år!
Nya öppettider för kundservice - men bara under tre veckor!
Under vecka 29-31 (19 juli - 6 aug) har vi nya öppettider på vår kundservice, 09.00-15.00.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år! Här ser ni våra öppettider under jul- och nyårshelgen.