Frys- & kylrum

Frys- och kylrum

Det är nödvändigt att värma upp golvkonstruktionen i ett fryshus för att skydda byggnaden från förstörelse oå grund av förhållandena på golvet i frys- och kylhus eller ishallar. 

I frys- och kylrum där temperaturen ständigt ska ligga mellan -20 och -30°C (eller lägre) kommer golvet att påverka omgivningen även om det är väl isolerat. För att skydda rummen kan elektriska värmekablar installeras i golvet,  under isoleringen på byggnadens grund eller i dörrkarmen. 

 

Skydd mot kondens

I dörröppningar mellan frys- och kylrum kan kondens bildas på golvet på grund av de ständiga förskjutningarna mellan kall och varm luft som orsakas när man öppnar och stänger dörrar. Kondensen kan leda till farliga isbildningar på golvet och därför måste såna områden värmas upp för att förhindra eventuell isbildning. Som en extra komfort kommer det också begränsa den kalla luften att ta sig ut till uppvärmda utrymmen. 

Golv

I frys- och kylrum där temperaturen ständigt ska ligga mellan -20 och -30°C (eller lägre) kommer golvet att påverka omgivningen även om det är väl isolerat. Det betyder att materialet som är i kontakt med marken/jorden, t ex grunden och golvytor, kommer att absorbera det kalla och lämna marken att frysa. Det kommer göra att vattenhalten i marken kommer att expandera och det i sin tur kan orsaka frostsprängningsskador. Samma problem förekommer även i isen på arenor där isen har en konstgjord frysning. Med DEVI:s frostskydd kan du undvika detta.

DEVI Elite är här!
DEVI Elite är en klubb för elektriker som vill öka sin kompetens och uppdatera sina yrkeskunskaper inom elektriska värmelösningar. Klubben är utformad för att hjälpa dig att möta de behov som uppstår en vanlig dag på jobbet.
Träffa oss på Elfack 2017
På Elfack finns vi i Danfoss monter B05:59. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Elite-paket på väg!
Äntligen, nu skickar vi iväg våra första Elite-paket till våra medlemmar. Som medlem i DEVI Elite kan du samla poäng som du sedan kan växla in mot personliga gåvor. Några av våra medlemmar har redan börjat växla in sina poäng och nu är Elite-paketen på väg.
Samma service som tidigare - nya kontaktuppgifter
För att göra det ännu enklare för dig att komma i kontakt med vårt kundservicecenter ersätter vi nu de separata e-postadresserna och telefonnumren för varje produktlinje med endast två telefonnummer och en enda e-postadress för alla produkter.
DEVI fyller 75 år!
I år fyller DEVI (Dansk Elvärme Industri) 75 år. Sedan starten i Köpenhamn 1942 har DEVI utvecklats och etablerat sig som Europas ledande varumärke för elektrisk golvvärme. Det vinnande konceptet? Bästa tänkbara teknik och en förståelse för hur elektrisk golvvärme ger värme och komfort i människors liv.
Tävla med DEVI
DEVI fyller 75 år och det vill vi fira. Därför drar vi nu igång en tävling på Facebook där vi skulle vilja att du är med och tävlar. Seså, vad väntar du på?
Träffa oss på Elmässan 2017
På Elmässan finns vi i Danfoss monter B:05. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!