Jordbruksbyggnader

Värme för djur

I den moderna jordbruksindustrin bryr vi oss om våra djur. Det är viktigt att förse djuren med de mest optimala förhållandena. 

Smågrisar bör inte förlora sin kroppsvärme till omgivningarna eller golvet för att möjliggöra deras tillväxt. En optimal lösning för golvet i ladugården är att installera DEVIflex™ värmekablar för att säkerställa att djuren växer lätt och får extra värme. Smågrisarna måste ha en temperatur på upp till 30˚C under deras två första dagar i livet. Under följande fyra veckor bör temperaturen gradvis sänkas till ca 18˚C. Det görs enkelt med hjälp av en av våra elektroniska termostater. Notera att du med våra värmekablar behåller du värmen endast på den nivå där djuren hålls. 

I hönshus är det också fördelaktigt att installera elektriska värmekablar. En ökad golvtemperatur minskar energiförbrukningen avsevärt utan att värma hela byggnaden. Andra fördelar är en renare och torrare miljö för hönsen, som har visat sig ha en bra inverkan på hönsens välmående. En snabb torkning av djurspillning gör rengöringen av golven mycket lättare och snabbare. 

Våra olika värmesystem kan användas för alla typer av boende för djur (hönshus, stall, osv).

 

Växthus

För att påskynda vegetation och reproduktion i växthus kan jorden värmas från tidig vår så att vegetationen börjar tidigare och skörden varar längre. Det underlättar för odling av växter som behöver värme, som normalt bara växer på subtropiska/tropiska breddgrader och helt enkelt behöver varmare förhållanden än de som härrör från kallare regioner. 

För att nå de nödvändiga temperaturerna är DEVIflex™ värmekablar idealiska. Om de dessutom är utrustade med elektroniska DEVIreg™ termostater och sensorer kommer energiförbrukningen som krävs för enastående effekter att vara minimal. 

 

Is- och snösmältning samt frostskydd

Vintertiden kan vara besvärlig och ställa till med problem för den som driver ett jordbruk. DEVI har ett effektivt is- och snösmältningssystem som är uppbyggt på en hel rad faktorer:

  • Det är flexibelt
  • Det ger säkerhet
  • Ekonomiskt
  • Det är skonsamt för miljön

DEVI:s is- och snösmältningssystem uppfyller alla dessa faktorer.

Is- och snösmältningssystem är flexibla och DEVI:s is- och snösmältningssystem består av DEVIflex™ värmekablar, DEVIreg™ elektroniska styrningar samt DEVIfast montageband. Våra is- och snösmältningssystem används till att smälta snö och is på både tak och mark. DEVI har också system för varmhållning av rör som skyddar rören från frostskador.

Våra system kan smälta is och snö på mark, trappor, lastkajer, broar, tak, fasader, rännor och stuprör. Systemet kan installeras både vid nyproduktion eller kompletteras via renoveringar. Systemet kan regleras helautomatiskt och startar när det finns ett behov av snösmältning och kopplas ur när behovet inte finns. Våra termostater och givare upptäcker fukt, temperaturskillnader och slår på och av värmen.

Träffa oss på Elfack 2017
På Elfack finns vi i Danfoss monter B05:59. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Samma service som tidigare - nya kontaktuppgifter
För att göra det ännu enklare för dig att komma i kontakt med vårt kundservicecenter ersätter vi nu de separata e-postadresserna och telefonnumren för varje produktlinje med endast två telefonnummer och en enda e-postadress för alla produkter.
Tävla med DEVI
DEVI fyller 75 år och det vill vi fira. Därför drar vi nu igång en tävling på Facebook där vi skulle vilja att du är med och tävlar. Seså, vad väntar du på?
Träffa oss på Elmässan 2017
På Elmässan finns vi i Danfoss monter B:05. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Skydda dina rör med DEVIaqua™
På vintern kan frusna rör vara oroande för husägare, stugägare, företag, vattenbolag mfl. Frysta rör begränsar vattenförsörjningen under vinterdagar med låga temperaturer. Vidare kan vattenrören brista och orsaka betydande skador på både privata och kommersiella fastigheter.
DEVIinstaller™ - Installatörens hjälpreda
Äntligen kan vi erbjuda dig som är installatör ett verktyg som underlättar din yrkesverksamma vardag. Nu lanserar vi DEVIinstaller™, en app där du kan samla alla dina garantier och projekt på ett och samma ställe. Det innebär att du kommer kunna serva dina kunder mycket snabbare än tidigare och samtidigt ha enkel tillgång till all data via din smartphone.
Träffa oss på Elfack 2019
På Elfack finns vi i monter C05:28. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Träffa oss på Elmässan 2018
På Elmässan finns vi i Danfoss monter L:08. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Träffa oss på Elmässan 2019
På Elmässan finns vi i Danfoss monter J:02. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Nya öppettider för kunservice - men bara under två veckor!
Under vecka 29-30 (13-26 juli) har vi nya öppettider på vår kundservice, 09.00-15.00.
Vår nya produktkatalog är här
Vi har en ny produktkatalog! Här hittar du ett brett utbud av lösningar inom elektrisk värmekabel.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år!
Nya öppettider för kundservice - men bara under tre veckor!
Under vecka 29-31 (19 juli - 6 aug) har vi nya öppettider på vår kundservice, 09.00-15.00.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år! Här ser ni våra öppettider under jul- och nyårshelgen.
Nya DEVIpipeguard™ LSZH självbegränsande värmekablar
Nya DEVIpipeguard™ LSZH självbegränsande värmekablar har fått förbättrad kvalitet och förbättrade tekniska egenskaper. Kablarna kommer med en 10 årig produktgaranti. DEVIpipeguard ™ LSZH är en halogenfri självbegränsande värmekabel. Kabelns självbegränsande förmåga gör att effekten ökar eller minskar i förhållande till omgivningstemperaturen. Värmekabeln behåller sin funktionalitet även när den är förkortad. Ytterhöljet är mycket motståndskraftig mot tuffa miljöförhållanden och korrosion och den fungerar även som ett skydd mot mekanisk påverkan.