Varmhållning av rör

Lösningar för varmhållning av rör

Flytande försörjningssystem som levererar vatten kräver särskilda tillförlitliga lösningar och är beroende av temperaturen på det specifika röret och tillståndet på det eftersom det påverkar kvaliteten på vattenförsörjningen. 

Vatten- och sanitära rör är viktiga delar av varje byggnad, om något är fel kan det bli väldigt besvärligt och kostsamt att ändra på. Tack vara DEVI:s lösningar för varmhållning av rör kan du enkelt undvika plötsliga och oväntade skador som orsakas av frost under vintern. 

Frostskyddsystem installeras där det finns ett behov av att förhindra att vatten- och sanitära ledningar fryser och blir skadade av is och frost. Underhållningssystemet ser till att hett vatten eller vätskan i rören bibehåller önskad temperatur. 

Förutom de huvudsakliga fördelarna ser vi många fler när du varmhåller rör: 

 • Isfria rör
 • Konstant flöde i rören
 • Grävdjupet minskar för rör under mark
 • Inga reparationskostnader efter en lång vinter
 • Ingen härdning av fetthaltiga produkter i rörsystem
 • Effektiv tillgång till varmvatten

DEVI:s system för varmhållning av rör innehåller DEVI:s värmekablar, DEVIreg™ termostater och installationstillbehör. DEVIreg™ termostaterna är utrustade med sensorer för att säkerställa att optimalt resultat uppnås med minsta möjliga energiförbrukning.

Rekommendationer vid installation av varmhållning av rör

Varmhållning av rör rekommenderas för att hålla en viss vätsketemperatur i: 

 • Flerfamiljshus och offentliga byggnader med underjordiska garage
 • Stormarknader
 • Sanitära rör
 • Fryssäkra vattenbehållare
 • Avloppsrör för fett
 • Avloppsrör för regn
 • Vattenledningar för varm- och kallvatten i stan
 • Enfamiljshus för extern isolering

DEVI:s system kan användas på in- och utsidan av rör och för rörsystem inom- och utomhus samt för rör ovanför och under mark. Värmehållningssystemen bör installeras i ett tidigt skede. Det garanterar säkerheten och förhindrar risken av skador som orsakas av is.

Träffa oss på Elfack 2017
På Elfack finns vi i Danfoss monter B05:59. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Samma service som tidigare - nya kontaktuppgifter
För att göra det ännu enklare för dig att komma i kontakt med vårt kundservicecenter ersätter vi nu de separata e-postadresserna och telefonnumren för varje produktlinje med endast två telefonnummer och en enda e-postadress för alla produkter.
Tävla med DEVI
DEVI fyller 75 år och det vill vi fira. Därför drar vi nu igång en tävling på Facebook där vi skulle vilja att du är med och tävlar. Seså, vad väntar du på?
Träffa oss på Elmässan 2017
På Elmässan finns vi i Danfoss monter B:05. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Skydda dina rör med DEVIaqua™
På vintern kan frusna rör vara oroande för husägare, stugägare, företag, vattenbolag mfl. Frysta rör begränsar vattenförsörjningen under vinterdagar med låga temperaturer. Vidare kan vattenrören brista och orsaka betydande skador på både privata och kommersiella fastigheter.
DEVIinstaller™ - Installatörens hjälpreda
Äntligen kan vi erbjuda dig som är installatör ett verktyg som underlättar din yrkesverksamma vardag. Nu lanserar vi DEVIinstaller™, en app där du kan samla alla dina garantier och projekt på ett och samma ställe. Det innebär att du kommer kunna serva dina kunder mycket snabbare än tidigare och samtidigt ha enkel tillgång till all data via din smartphone.
Träffa oss på Elfack 2019
På Elfack finns vi i monter C05:28. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Träffa oss på Elmässan 2018
På Elmässan finns vi i Danfoss monter L:08. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Träffa oss på Elmässan 2019
På Elmässan finns vi i Danfoss monter J:02. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Produktinformation DEVI DPH-10 och DEVI Iceguard 18
För att förtydliga vad som gäller vid beställning av nedanstående kablar kommer här en kort information. Vi uppmanar er att uppdatera era databaser genom att hämta den senaste informationen från SEG/E-nummerbanken för att förenkla och förhindra eventuella felbeställningar.
Nya öppettider för kunservice - men bara under två veckor!
Under vecka 29-30 (13-26 juli) har vi nya öppettider på vår kundservice, 09.00-15.00.
Vår nya produktkatalog är här
Vi har en ny produktkatalog! Här hittar du ett brett utbud av lösningar inom elektrisk värmekabel.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år!
Nya öppettider för kundservice - men bara under tre veckor!
Under vecka 29-31 (19 juli - 6 aug) har vi nya öppettider på vår kundservice, 09.00-15.00.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år! Här ser ni våra öppettider under jul- och nyårshelgen.
Nya DEVIpipeguard™ LSZH självbegränsande värmekablar
Nya DEVIpipeguard™ LSZH självbegränsande värmekablar har fått förbättrad kvalitet och förbättrade tekniska egenskaper. Kablarna kommer med en 10 årig produktgaranti. DEVIpipeguard ™ LSZH är en halogenfri självbegränsande värmekabel. Kabelns självbegränsande förmåga gör att effekten ökar eller minskar i förhållande till omgivningstemperaturen. Värmekabeln behåller sin funktionalitet även när den är förkortad. Ytterhöljet är mycket motståndskraftig mot tuffa miljöförhållanden och korrosion och den fungerar även som ett skydd mot mekanisk påverkan.
Nya DEVIpipeheat™ V3 – dricksvattengodkända kablar
Nya DEVIpipeheat™ V3 är en uppdatering av den självbegränsande kabeln DEVIpipeheat™ V2. Den nya versionen är godkänd för att installeras i dricksvatten enligt certifiering hos KIWA.