Varmhållning av rör

Lösningar för varmhållning av rör

Flytande försörjningssystem som levererar vatten kräver särskilda tillförlitliga lösningar och är beroende av temperaturen på det specifika röret och tillståndet på det eftersom det påverkar kvaliteten på vattenförsörjningen. 

Vatten- och sanitära rör är viktiga delar av varje byggnad, om något är fel kan det bli väldigt besvärligt och kostsamt att ändra på. Tack vara DEVI:s lösningar för varmhållning av rör kan du enkelt undvika plötsliga och oväntade skador som orsakas av frost under vintern. 

Frostskyddsystem installeras där det finns ett behov av att förhindra att vatten- och sanitära ledningar fryser och blir skadade av is och frost. Underhållningssystemet ser till att hett vatten eller vätskan i rören bibehåller önskad temperatur. 

Förutom de huvudsakliga fördelarna ser vi många fler när du varmhåller rör: 

 • Isfria rör
 • Konstant flöde i rören
 • Grävdjupet minskar för rör under mark
 • Inga reparationskostnader efter en lång vinter
 • Ingen härdning av fetthaltiga produkter i rörsystem
 • Effektiv tillgång till varmvatten

DEVI:s system för varmhållning av rör innehåller DEVI:s värmekablar, DEVIreg™ termostater och installationstillbehör. DEVIreg™ termostaterna är utrustade med sensorer för att säkerställa att optimalt resultat uppnås med minsta möjliga energiförbrukning.

Rekommendationer vid installation av varmhållning av rör

Varmhållning av rör rekommenderas för att hålla en viss vätsketemperatur i: 

 • Flerfamiljshus och offentliga byggnader med underjordiska garage
 • Stormarknader
 • Sanitära rör
 • Fryssäkra vattenbehållare
 • Avloppsrör för fett
 • Avloppsrör för regn
 • Vattenledningar för varm- och kallvatten i stan
 • Enfamiljshus för extern isolering

DEVI:s system kan användas på in- och utsidan av rör och för rörsystem inom- och utomhus samt för rör ovanför och under mark. Värmehållningssystemen bör installeras i ett tidigt skede. Det garanterar säkerheten och förhindrar risken av skador som orsakas av is.

DEVI Elite är här!
DEVI Elite är en klubb för elektriker som vill öka sin kompetens och uppdatera sina yrkeskunskaper inom elektriska värmelösningar. Klubben är utformad för att hjälpa dig att möta de behov som uppstår en vanlig dag på jobbet.
Träffa oss på Elfack 2017
På Elfack finns vi i Danfoss monter B05:59. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!
Elite-paket på väg!
Äntligen, nu skickar vi iväg våra första Elite-paket till våra medlemmar. Som medlem i DEVI Elite kan du samla poäng som du sedan kan växla in mot personliga gåvor. Några av våra medlemmar har redan börjat växla in sina poäng och nu är Elite-paketen på väg.
Samma service som tidigare - nya kontaktuppgifter
För att göra det ännu enklare för dig att komma i kontakt med vårt kundservicecenter ersätter vi nu de separata e-postadresserna och telefonnumren för varje produktlinje med endast två telefonnummer och en enda e-postadress för alla produkter.
DEVI fyller 75 år!
I år fyller DEVI (Dansk Elvärme Industri) 75 år. Sedan starten i Köpenhamn 1942 har DEVI utvecklats och etablerat sig som Europas ledande varumärke för elektrisk golvvärme. Det vinnande konceptet? Bästa tänkbara teknik och en förståelse för hur elektrisk golvvärme ger värme och komfort i människors liv.
Tävla med DEVI
DEVI fyller 75 år och det vill vi fira. Därför drar vi nu igång en tävling på Facebook där vi skulle vilja att du är med och tävlar. Seså, vad väntar du på?
Träffa oss på Elmässan 2017
På Elmässan finns vi i Danfoss monter B:05. Du vet väl att DEVI är en del av Danfoss – Danmarks största industrikoncern!