Turning Torso

Turning Torso – Nordens högsta byggnad värms upp av DEVI

Turning Torso i Malmö är en toppmodern skyskrapa och den högsta byggnaden i Norden. År 2005 vann Turning Torso priset Gold Emporis Skyscraper Award. I augusti 2015 vann byggnaden också det tio-åriga priset från Council on Tall Buildings and Urban Habitat.

Byggnaden är 190 meter hög och har 54 våningar med lägenheter. Den är designad av en spansk byggnadsingenjör, Santiago Calatrava, och stod klar för inflytt den 27 augusti 2005.

I mars 2005 blev YIT klara med installationen av golvvärmesystem och yttre markkabel från DEVI.

Projektöversikt:

Ungefär 147 lägenheter utrustades med DEVIflex.

Projekt storlek

147 lägenheter

Värmekablar
DEVIflex™ 10T
DEVIflex™ är en väldigt högkvalitativ 360° helskärmad kabel med ett tufft yttre hölje (ej UV-stabil). Dess runda profil och robusta konstruktion garanterar en snabb, enkel och säker installation i flera golvkonstruktioner inomhus och applikationer för varmhållning av rör. Den kalla ledningen är en installationskabel med solid ledare som säkerställer en snabb installation. En tydlig och synlig koppling undviker att du av misstag installerar den uppvärmda kabeln i väggen. För att säkerställa en lång livslängd är alla kablar inspekterade och testade för att säkerställa kvaliteten. Det innebär att vi är stolta över att leverera kablar med 20-års totalgaranti.