Asfalt

Is- och snösmältningssystem för asfalt

Det finns flertalet berättelser om olika problem, incidenter och kostnader som har uppkommit de senaste åren efter vintersäsongerna. Fastighetsskador, ökade underhållskostnader, förlorad produktivitet, stigande försäkringspremier, personskador med mera. Installation av vårt is- och snösmältningssystem garanterar en stabil lösning för att kunna hantera väderrelaterade problem. Huvudsyftet med systemet är att smälta och ta bort is och snö från markytor. 

DEVIasphalt™-serien introducerar helt nya standarder för högpresterande kablar som används för is- och snösmältning i asfalt (för utomhusbruk). Vi rekommenderar våra DEVIasphalt™-kablar och mattor för asfaltinstallationer eftersom de ger kortvarigt motstånd för temperaturer på 240°C. Med denna typ av kablar och mattor behöver du inte lägga en sandbädd över kabeln. Det gör att det går snabbare att lägga kabeln/mattan och installationskostnaderna blir lägre. För att undvika kabelskador bör tunga maskiner (rullar eller asfaltläggningsmaskiner) inte användas. Asfaltöverdraget ska vara minst 5 cm tjockt från toppen av värmekablarna. En elektriker ska säkerställa mätningar av kabel och isolationsmotstånd både före och efter asfalten appliceras.

Våra system för is- och snösmältningssystem för asfalt består av DEVIasphalt™ värmekablar, DEVIreg™ termostater och installationstillbehör. DEVIreg™ termostaterna med sensorer säkerställer att optimalt resultat uppnås med minsta möjliga energiförbrukning.


Rekommendationer för is- och snösmältningssystem för asfalt 

Huvudsyftet med våra system för is- och snösmältning är att ta bort is och snö på olika ytor av asfalt:

Hotell och kommersiella byggnader
Flygplatser och landningsplattor
• Vägar

Våra system som är installerade direkt i asfalten garanterar betydligt mindre snöuppbyggnad och isbildning på det installerade området.

Tillämpningsguide: Asfaltstillämpningar. Is- och snösmältning.
Den här designguiden presenterar våra rekommendationer för design och installation av is- och snösmältningssystem för asfalt. Guiden ger en vägledning för uppvärmning, elektrisk data och systemkonfigurationer.

Vår nya produktkatalog är här
Vi har en ny produktkatalog! Här hittar du ett brett utbud av lösningar inom elektrisk värmekabel.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år!
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år! Här ser ni våra öppettider under jul- och nyårshelgen.