Idrottsplaner

Avfrostningssystem för idrottsplaner

De flesta moderna idrottsarenor är multifunktionella byggnader som kan hålla olika sporter och evenemang, oavsett väderlek eller om det är ett stort antal deltagare. Den största utmaningen är att bibehålla perfekta förhållanden på idrottsanläggningen under alla typer av spel, tuffa väderförhållanden och i vissa situationer andra händelser eller evenemang som äger rum.

Elektrisk uppvärmning är i de flesta fall multifunktionslösningen för olika idrottsplaner. En sådan energieffektiv lösning förhindrar att idrottsplanen påverkas negativt av frost och snö under vintern. Uppvärmning av arenan fungerar som en tillväxt- och restaureringsstimulator för naturligt gräs. Det gör att säsongen kan förlängas och planen kan användas även under vintertid. 

Huvudanledningen till att använda elektrisk uppvärmning är systemets enkelhet och problemfrihet jämfört med andra lösningar, där en mer mekanisk utrustning behövs för att säkerställa att systemet fungerar bra, tillsammans med risken för funktionsfel på grund av väderförhållandena.

Våra avfrostningssystem för sportfält består av DEVI värmekablar, DEVIreg™ termostater och installationstillbehör. DEVIreg™ termostaterna med sensorer säkerställer att optimalt resultat uppnås med minsta möjliga energiförbrukning. 

Rekommendationer för våra avfrostningssystem för idrottsanläggningar

En av de viktigaste uppgifterna för uppvärmningssystemen för idrottsplaner är att avfrosta planen enbart för en individuell fotbollsmatch:

Sport fields

Våra avfrostningssystem kan användas både på naturligt och konstgjorda idrottsplaner för att förebygga att snö och is bildas på ytan. 

 

Tillämpningsguide: Uppvärmning av idrottsplaner
Den här guiden presenterar våra rekommendationer för konstruktion och installation av is- och snösmältningssystem för applikationer för uppvärmning av olika idrottsplaner. Guiden ger en vägledning för uppvärmning, elektrisk data och systemkonfigurationer.

 

 

 

 

 Video

Electrical field heating for Silkeborg Stadium

Vår nya produktkatalog är här
Vi har en ny produktkatalog! Här hittar du ett brett utbud av lösningar inom elektrisk värmekabel.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år!
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år! Här ser ni våra öppettider under jul- och nyårshelgen.