Tak

Frostskydd för tak

Våra is- och snösmältningssystem för tak och takrännor kan appliceras på alla typer av takkonstruktioner för att förhindra uppsamling av smältvatten i takrännor och för att minska skador som tex frysta fasader och tak. 

Is- och snösmältningssystem ska installeras längs takkanten eller där det finns risk för eventuell is- och snöbildning. Skyddsförebyggande i rännor och dräneringsrör uppnås genom effektiv och fri smältvattendränering.

Elektroniska DEVIreg™ termostater säkerställer att bästa möjliga resultat uppnås med en minimal energiförbrukning. Dessa resultat säkerställs genom mycket exakta mätningar av vädergivare och termostater som ger automatisk till/från värmekontroll vid rätt tidpunkt.

De typiska applikationerna är takkonstruktioner, takrännor, rör, plana tak och dalrännor.

Våra frostskyddssystem för tak består av DEVI värmekablar, DEVIreg™ termostater och installationstillbehör. DEVIreg™ termostaterna med sensorer säkerställer att optimalt resultat uppnås med minsta möjliga energiförbrukning.

 

Rekommendationer för frostskydd av tak

Huvudsyftet att använda våra frostskydd för tak är att smälta och ta bort is och snö från olika ytor:

Hotell och kommersiella byggnader
Enfamiljshus
Flygplatser och landningsplattor

Våra is- och snösmältningssystem är utformade för att ge säkerhet för människor, fordon och byggnadsskydd genom säker gång för fotgängare och bilkörning under vintertid samt och säkerhet när det gäller mindre skador på byggnader som kan uppstå under vintern.

Tillämpningsguide: Taktillämpning. Frostskydd
Den här guiden presenterar våra rekommendationer for design och installation av is- och snösmältningssystem för tak. Guiden ger en vägledning för uppvärmning, elektrisk data och systemkonfigurationer.

 

 

 

 

 

 

Videor

Application for roof and gutters with thermostat DEVIreg™ 850
Ice and snow melting systems - Roof, Gutters and GroundVår nya produktkatalog är här
Vi har en ny produktkatalog! Här hittar du ett brett utbud av lösningar inom elektrisk värmekabel.
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år!
God Jul & Gott Nytt År!
Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul & Gott nytt år! Här ser ni våra öppettider under jul- och nyårshelgen.