DEVI by Danfoss

År 1942 etableras DEVI i Köpenhamn, Danmark. Namnet kommer från en förkortning av Dansk El-Värme Industri. Från 2003 är DEVI en del av Danfoss - Danmarks största industrikoncern.

 

Europeisk marknadsledare

När företaget startades tillverkade DEVI värmeelement för industriella ändamål. I början av 60-talet började DEVI intressera sig för elektriska värmekablar. De äldsta installationerna av värmekabel är från början av 60-talet. Under hela 60- och 70-talet var industriella värmeelement fortfarande i särklass den viktigaste produkten men i början av 80-talet började ett stort antal värmekablar att exporteras, först till Finland. De första dotterbolagen etablerades under 80-talet i Tyskland, Sverige och Norge och då började exporten ta form ordentligt. Under 90-talet började verksamheten utvecklas ytterligare och ett antal dotterbolag etableras runt om i Europa.

Idag ägs DEVI av ett av världens ledande företag inom värme, kyla och luftkonditionering - Danfoss. Danfoss har en betydande marknadsandel inom industrin. DEVI ett ledande varumärke inom Europa och DEVI finns också representerat i Kanada, Kina, Sydafrika och många andra länder. 

 

DEVI - Intelligenta lösningar med lång hållbarhet

Numera levererar DEVI en hel rad produkter som är avsedda för elektrisk uppvärmning för inom- och utomhusbruk. DEVI erbjuder allt från värmekablar och värmemattor till självbegränsande kablar och moderna termostater. De pålitliga värmelösningarna tillverkas inom EU och har de högsta standarderna av kvalitetskontroll.

DEVI:s produkter finns installerade i bostadshus och lägenheter samt offentliga byggnader så som flygplatser, arenor och motorvägar i hela världen - från norra Norge till Nya Zeeland. 

DEVI:s värmekablar, mattor och termostater är kostnadseffektiva och miljövänliga. De är produkterna för den som väljer en totaluppvärmning i lågenergihus. 

 

DEVIwarranty™ upp till 20-års garanti

DEVI levererar högkvalitativa produkter med lång hållbarhet och erbjuder marknadens bästa garantier. DEVIwarranty™ är en serie av fyra individuella garantier som är bäst på marknaden och de finns till för din skull. 

  • 20-års totalgaranti – för DEVI värmekablar och värmemattor. Garantin täcker inte bara ersättningen för produkten utan också ersättning för golvmaterial så som skador på murverk och kakel. 
    För att kunna använda den här garantin måste installationen utföras av en behörig installatör och garantibeviset måste finnas kvar, vara stämplat och undertecknat. 
  • 10-års garanti –gäller för utvalda värmesystem och tillbehör från DEVI. 
  • 5-års garanti – gäller för utvalda termostater, golvvärmesystem, självreglerande kablar och tillbehör från DEVI. 
  • 2-års garanti - gäller för termostater, styrsystem, mjukvarulösningar och tillbehör från DEVI. 

 

DEVI by Danfoss

Sedan 2003 är DEVI en del av Danfoss, Danmarks största industrikoncern. Danfoss är en av världens ledande företag inom värme, kyla och luftkonditionering. Danfoss är provatägt och familjen som har grundat bolaget. Danfoss sysselsätter ca 24,000 anställda och har kunder i fler än 100 olika länger. 

Produktionen av DEVI:s produkter sker i Saint Malo (Frankrike) och Grodzisk Mazowieck (Polen). DEVI:s huvudkontor ligger i Vejle, Danmark.