Vilka vi är

DEVI ger dig en bekväm boendemiljö genom högkvalitativa elektriska värmelösningar med långvariga effekter. Vi finns till för våra kunder och erbjuder den bästa garantin på marknaden: DEVIwarranty™. Garantin omfattar inte bara ersättning av kabel eller matta utan också även kostnaden för installation och golvmaterial - upp till 20 år!

 

75-års erfarenhet av DEVI elvärme

DEVI grundades 1942 i Köpenhamn, Danmark. Namnet DEVI är en förkortning av Dansk El-Värme Industri. 

När företaget startades tillverkade DEVI värmeelement för industriella ändamål. I början av 60-talet började DEVI intressera sig för elektriska värmekablar. De äldsta installationerna av värmekabel är från början av 60-talet.

 

Från Köpenhamn till Vejle

DEVI valde, som så många andra danska företag, att flytta sin verksamhet från Köpenhamn till provinserna under 70-talet och början av 80-talet. DEVI valde att förlägga sin verksamhet till Vejle. I och omkring Vejle finns bra kommunikationer med motorväg, järnväg och det ligger nära en internationell flygplats. Men först och främst fanns det tillgång till motiverande och kvalificerad arbetskraft. 

 

Det moderna DEVI startar 1985  

Under hela 60- och 70-talet var industriella värmeelement fortfarande i särklass den viktigaste produkten men i början av 80-talet började ett stort antal värmekablar att exporteras, först till Finland. De första dotterbolagen etablerades under 80-talet i Tyskland, Sverige och Norge och då började exporten ta form ordentligt. Under 90-talet började verksamheten utvecklas ytterligare och ett antal dotterbolag etableras runt om i Europa.

 

Marknadsledare inom Europa

Det har hänt mycket sedan företaget startade 1942 och det har verkligen gått fort. DEVI ett ledande varumärke inom Europa och DEVI finns också representerat i Kanada, Kina, Sydafrika och många andra länder. 

 

Member of Danfoss

Från och med den 1 januari 2003 är DEVI en del av Danfoss - Danmarks största industrikoncern. Danfoss är en av världens ledande företag inom värme, kyla och luftkonditionering. Danfoss har fler än 24 000 anställda vid 63 fabriker i 19 länder och säljkontor i fler än 100 olika länder. 

Idag sker produktionen av DEVI:s produkter i Saint Malo (Frankrike) och Grodzisk Mazowieck (Polen) vilket innebär att ca 90% av våra produkter är tillverkade inom EU. DEVI:s huvudkontor ligger i Vejle, Danmark. Huvudkontoret i Vejle delas också med Danfoss Floor Heating Hydronic (den del av Danfoss som arbetar med vattenbaserad golvvärme) och tillsammans bildar DEVI och Danfoss världens största kompetenscenter för golvvärme.

Numera är miljontals byggnader utrustade med DEVI:s lösningar, allt från industrier, bostadshus och lägenheter till offentliga byggnader såsom flygplatser, arenor och motorvägar i hela världen - från norra Norge till Nya Zeeland.